Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
353,33 Ft
Euró
380,28 Ft
Font
443,37 Ft
Bitcoin
44,140 $

További Hírek

Merkely Béla, a Semmelweis Egyetem rektora úgy látja, az egyik legnagyobb hátráltató tényező manapság a magyar lakosság oltási kedvében a közösségi média, ahol oltásra buzdító és oltásellenes hangokat egyaránt lehet találni.

A Dél-pesti Centrumkórház infektológiai osztályának vezető főorvosa úgy véli, a 16-18 éves korosztály oltási hajlandósága emelkedő tendenciát mutat, mely rendkívül kedvező a járványhelyzetre nézve, hiszen ezzel ők is részesei lesznek az "össznépi védettségnek".

Az Egyesült Államokban beadott koronavírus elleni vakcinák hétnapos átlaga március eleje óta először csökkent napi 2 millió alá, ez pedig a koronavírus elleni védőoltások iránti kereslet folyamatos csökkenésének egyértelmű jele.

Eddig csak az oltóbuszokon volt használatos a Janssen egyadagos oltóanyaga, mely ezentúl már a háziorvosok számára is elérhetővé válik, így már a rendelőkben is lehet oltani a vakcinával.

A szerb elnök egy új stratégiával kívánja fellendíteni az ország oltási kedvét.

A magyar kormány a beoltottak számához köti a korlátozó intézkedések enyhítését és a lépcsőzetes feloldást, s bár sikeresen elértük először a 3,5 millió, majd a 4 millió beoltottat, az adatok alapján jóformán megtorpant a magyarok oltási kedve.

A mai kormányinfón több fontos információ is elhangzott, többek közt az oltási terv üteméről, az oltási hajlandóság növeléséről, a diplomaták oltásáról, és a közelgő labdarúgó EB-ről is.

A Telenor is beállt azon vállalatok mellé, akik szabadnappal kívánják motiválni dolgozóikat az oltásra, ezzel is arra törekedve, hogy növeljék az oltási hajlandóságot a munkavállalók körében.

A Dél-pesti Centrumkórház osztályvezető főorvosa azt is elmondta, hogy jelenleg minden beoltatlan személy veszélyt jelent.

Habár az Egyesült Államokban már több mint 209 millió ember kapta meg a koronavírus elleni oltását, sajnos egyre többen keresik a kiskapukat, hogy a rendszert megkerülve hamis oltási igazolásokhoz jussanak.