Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
365,41 Ft
Euró
390,99 Ft
Font
458,03 Ft
Bitcoin
63,423 $

Skorpiócsípés végzett három gyanútlan férfival

Legalább három ember életét vesztette abban a fatális skorpiótámadásban, amire fel sem tudtak készülni.

Unsplash
Külföld

Kulcsár Péter

Szerkesztő
TÉMÁK

Az egyiptomi Aszvánban a múlt hónapban történt heves esőzések és homokviharok után skorpióinvázió alakult ki, melynek már három áldozata van, miközben 450-en megsérültek a rovarok mérgétől – írta az Al Ahram portál.

A mindössze 10 centiméter hosszú ízeltlábúak első blikkre nem tűnnek veszélyesnek, azonban a potrohukon lévő tüskében olyan méreg található, amelynek alacsony dózisa is képes ledönteni egy átlagembert a lábáról. Soron kívül 15 éve mutatták be a Samsung első androidos telefonját

Azért terjedtek el hirtelenjében a skorpiók, mivel Egyiptom ominózus régiójában erőteljes viharok tomboltak, és az áradások kicsalogatták rejtekhelyeikről a rovarokat, amelyek főként a melegebb helyekre vándoroltak, és lakóházakban pihentek meg.

Habár az aszváni lakosok mindennapjaiba beletartozik a skorpiókkal való találkozás, akkora sűrűségben és mennyiségben sosem érintkeztek még velük, mint az elmúlt néhány napban.

Szakemberek szerint a klímaváltozás hatására történhetett meg a halálos invázió, ugyanis ha nem emelkedett volna meg a hőmérséklet, akkor a ciklonok sem lettek volna ennyire intenzívek, így a skorpiók a fészkeikben maradhattak volna.

Négy rendőrrel végeztek egy lövöldözésben az Egyesült Államokban

Megrázó eset történt az észak-karolinai Charlotte-bana, ahol négy rendőr vesztette életét egy lövöldözésben.