Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
355,71 Ft
Euró
386,98 Ft
Font
451,92 Ft
Bitcoin
67,295 $

A haka harci tánc mellőzésére kérte az oltáselleneseket egy maori törzs Új-Zélandon

A maori törzs joggal háborodott fel azon, hogy miután a vakcinákat kötelezővé tették és új járványügyi korlátozásokat vezettek be az országban, az oltásellenesek utcára vonultak, és a hagyományos haka harci tánccal tüntettek a korlátozások ellen.

...svg content...Fotó: Unsplash/Stefan Lehner
Európa

Borbély Fanni

Szerkesztő

Az oltásellenes tüntetők kivívták a maori törzs ellenszenvét, ezért arra kérték őket, hogy ne adják elő a hakát, mivel az, amit az oltásellenesen képviselnek, tökéletesen ellentétes a törzs meglátásaival. A „Ka Mate”, mely az új-zélandi All Blacks nemzetközi rögbicsapat által ismert meg a világ, csupán egyike a haka számos különböző formájának, melyet a maori törzsek eljárnak.

Mivel az utóbbi időkben jelentősen megugrott az oltásellenesek ilyen jellegű megnyilvánulása, a Ngati Toa törzs – vagy a maori nyelven iwi-t – egy nyilatkozatot adott ki, melyben a következőket írták: Soron kívül Ezek a legnépszerűbb hazai úti célok a pünkösdi hosszú hétvégén

„Nem támogatjuk az álláspontjukat, és nem akarjuk, hogy tupunánkat vagy iwinket kapcsolatba hozzák az üzeneteikkel. Az az üzenetünk a Ka Matét használni kívánó tüntetőknek, hogy használjanak más hakát. Nem támogatjuk a Ka Mate ilyen célú használatát”.

Az oltásellenesek azután kezdtek el tüntetni, hogy a delta variáns egyre jobban terjed az országban, ami miatt Jacinda Ardern miniszterelnök áttért egy új stratégiára, célja pedig, hogy minden lakos be legyen oltva a koronavírus ellen. A Sky News azt írja, a miniszterelnök még azelőtt el akarja érni a 90 százalékos átoltottságot, hogy a zárlatot feloldanák.

A teljes lakosság 81 százaléka kapta meg mindkét adag oltóanyagot, ehhez képest azonban a maorik mindössze 76 százaléka kapott legalább egy adag oltóanyagot, míg 60 százalékuk már teljesen be volt oltva november 13-án. A hivatalos adatok szerint az aktív fertőzések száma jelenleg több mint 8500, a hatóságok pedig 173 új esetről számoltak be.

Távoli fekete lyuk környékén bizonyították Einstein évszázados gravitációs elméletét

Alapjaiban forradalmasíthatja a fekete lyukak tanulmányozását a felfedezés.

Ezek a legnépszerűbb hazai úti célok a pünkösdi hosszú hétvégén

A nyári szünet előtt még egy hosszú hétvége kedvez az utazókedvűeknek: a pünkösdi hosszú hétvége közel annyira népszerű, mint a húsvét volt.