Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
367,04 Ft
Euró
392,77 Ft
Font
458,56 Ft
Bitcoin
63,911 $

Sima győzelem San Marino ellen, de nem leszünk ott a 2022-es világbajnokságon

A magyar válogatott győzelme egy pillanatig sem volt kérdés San Marino ellen, ezzel hozták a kötelezőt.

Fotó: Szoboszlai Dominik, a magyar (b) és Marcello Mularoni, a San Marinó-i válogatott játékosa a labdarúgó-világbajnokság európai selejtezőjében játszott mérkőzésen Budapesten, a Puskás Arénában 2021. november 12-én. MTI/Koszticsák Szilárd
Sport

Takács Petra

Szerkesztő

A magyar labdarúgó-válogatott a Puskás Arénában 4-0-s győzelmet aratott a pont nélkül sereghajtó San Marinó-i csapat felett a világbajnoki selejtezősorozat pénteki játéknapján.

 A magyarok már a szünetben két találattal vezettek, miután Szoboszlai Dominik és Gazdag Dániel is eredményes volt. Előbbi a folytatásban is betalált, majd a végeredményt Vécsei Bálint állította be, emellett Kiss Tamás és Balogh Botond személyében két újonc is beállt. Soron kívül Ezt a férfit keresi a rendőrség a szentesi gyilkosság ügyében

Marco Rossi szövetségi kapitány együttese a siker ellenére már biztosan nem lesz ott a 2022-es, katari eseményen, mivel a lengyelek győztek Andorrában, így előnyük behozhatatlanná vált a pótselejtezőt érő második helyen.

A legutóbb 1986-ban vb-résztvevő magyarok hétfőn a lengyelek vendégeként Varsóban zárják a sorozatot. A lelátón nagyjából 15 ezer szurkoló foglalt helyet, köztük Gianni Infantino, a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség elnöke, aki informális egyeztetésen vett részt Csányi Sándorral, a Magyar Labdarúgó Szövetség első emberével, a FIFA és az UEFA alelnökével.

Hivatalos: Újra egy csapatban a Barcelona két legendája

A magyarok az első perctől magukhoz ragadták a kezdeményezést, majd első helyzetükből Szoboszlai révén a vezetést is megszerezték. Előnyben is kezdeményezőek maradtak, csak idő kérdése volt a különbség növelése, ami végül a játékrész derekán jött össze. A szünetig elsősorban a miniállam csapatának remekül működő lestaktikája akadályozta meg az újabb gólokat, de a riválisnak ellentámadásokra nem maradt ereje, csak elvétve jutott a magyar 16-os előterébe.

A második félidő a leszálló ködben ott folytatódott, ahol az első abbamaradt: a magyar csapat támadott, a San Marinó-i védekezett. Ami változást jelentett, az az, hogy a magyar fölény ekkor már meddőnek bizonyult, mert nem párosult helyzetekkel. Az utolsó 20-25 percre viszont ismét fokozódott a nyomás, Szoboszlai és Vécsei pontos, gólt eredményező lövésével a két csapat hatodik összecsapásán is sikerült legalább háromgólos különbséggel nyernie a magyar gárdának San Marino ellen.

Forrás: MTI