Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
360,35 Ft
Euró
388,23 Ft
Font
452,67 Ft
Bitcoin
63,228 $

Negyedik helyre jött fel az Oppo az okostelefonok magyarországi eladási ranglistáján

Mi sem jelzi jobban a feltörekvő kínai gyártó sikerét, mintsem annak a ténye, hogy a mobilszállítási rangsor negyedik helyén állnak.

Unsplash
Smart

Kulcsár Péter

Szerkesztő
TÉMÁK

Az Oppo az okoseszköz piac azon szereplői közé tartozik, akik az elmúlt negyedévben a chiphiány ellenére növelni tudták szállításaikat a világpiacon, így a márka jelenleg már a negyedik helyen áll a gyártók globális rangsorában, valamint jelentős erősödést könyvelhetett el a közép- és kelet-európai régió országaiban is.

A Canalys elemző cég legfrissebb adatai szerint az Oppo 2021 júliusa és szeptembere között a közép- és kelet-európai régió országaiban 35%-kal tudta növelni a leszállított készülékek összvolumenét, valamint szinte minden piacon feljebb tudott lépni a legnagyobb beszállítók rangsorában. Soron kívül Kedden napközben beborulhat az ég, néhol záporokra is van kilátás

Az Oppo 2021 júniusának végén jelentette be, hogy az európai terjeszkedés újabb lépéseként Magyarországon is megkezdi hivatalos működését. A márka a hazai piacon két okostelefon és három vezeték nélküli fülhallgató modellel indult, valamint azóta egy újabb népszerű okostelefonnal bővítette kínálatát.

Jelenleg az első három hónap eredményei alapján Magyarországon az Oppo 3%-os piaci részesedéssel 4. helyen áll a gyártók rangsorában. A vállalat Lengyelországban 11%-os, Romániában 14%-os piaci részesedéssel a 3. helyen áll.