Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
355,71 Ft
Euró
386,98 Ft
Font
451,92 Ft
Bitcoin
67,017 $

Már lehet jelentkezni a K&H innovatív startup versenyére

Elrajtolt az országos Ideathon 4.0 by K&H verseny, amire csapatok és egyéni indulók jelentkezését várják.

...svg content...Twenty20
Belföld

Kulcsár Péter

Szerkesztő
TÉMÁK

Negyedik alkalommal rendezik meg Győrben az Ideathon 4.0. by K&H ötletversenyt november 19-21. között, a K&H szakmai támogatásával. Az idén a fenntarthatóság és a “beyond banking”, azaz a bankoláson túli szolgáltatásokra fókuszál, de bármilyen más témában is ötletelhetnek a nevező egyéni indulók és csapatok. Az idei ötletverseny egy 3 részes programsorozat első önálló állomása lesz, amelyet további 2 esemény követ jövő év első felében.

Novemberben az intenzív, háromnapos közösségi gondolkodáson a megoldandó probléma beazonosításán, értelmezésén és az erre megoldást jelentő ötletek kifejlesztésén dolgozhatnak a csapatok a tervezői gondolkodás (design thinking módszertan) segítségével. A háromnapos esemény szakmai vezetői Csernátony Fanni és Barna Máté designerek és trénerek. Soron kívül A Budapesten fogva tartott olasz antifasiszta nő szerint igazságtalanság áldozatává vált

„A bankoláson túli szolgáltatások és a fenntarthatóság számunkra két olyan zászlóshajó, ami jövőbiztossá teszik a mindennapi pénzügyeinket. Az elsősorban a mobilunkra kerülő megoldásaink a hétköznapi élet megkönnyítésére, pénzügyeink átláthatóságára szolgálnak, hogy valóban a zsebünkben legyen a bank- és biztosító is, minden bankoláson túli, pénzügyi vonatkozású szolgáltatásával” – tette hozzá Németh Balázs, a K&H innovációs vezetője.

Kiemelte: “A novemberi ötletbörzét követően második és harmadik lépésként, 2022-ben, online eseménysorozat veszi majd kezdetét, ahol már foglalkozunk az ötletek üzleti oldalával is, azaz miként lehet piacra vinni a megoldást azok irányába, akiknek valóban szükségük van rá?”

A legjobb ötletek rövid- és hosszú távon beépülhetnek a gyakorlatba, ezzel pedig kényelmesebbé válhatnak a mindennapok. A másik fontos célja a programnak, – amellett, hogy az ötletekből alakuló valós szolgáltatások üzletileg is megállják a helyüket, – hogy egy-egy jó ötlet tervezési és előkészületi hiányosságok miatt ne bukjon el.

Az Ideathon 4.0 by K&H-ra meglévő csapattal és egyénileg is lehet jelentkezni, hiszen a rendezvény első napján is kerülnek kialakításra a csapatok. Így volt ezzel a tavalyi év győztes csapata a ReFilamer is, akiknek tagjai az eseményen találkoztak és ma már első befektetésük előtt állnak.

A győztes ötletük a háztartási műanyaghulladék költséghatékony újrahasznosítása volt, mindezt otthon egy 3D nyomtató segítségével. A rendezvény zárónapján, november 21-én, a versenyzők csapatokba szerveződve prezentálják ötletüket a szakmai zsűri előtt.

Hajdú Péter szerint Magyar Péter csak köszönettel tartozik Orbán Viktoréknak

Hajdú Péter hosszasan reagált Magyar Péternek egy bejegyzésben, és azt mondta, többek között Orbán Viktornak, Mészáros Lőrincnek és Rogán Antallnak is köszönettel tartozik.