Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
371,98 Ft
Euró
398,34 Ft
Font
471,86 Ft
Bitcoin
66,373 $

Oroszország 18 börtöntisztviselőt bocsátott el az erőszakos felvételek kiszivárgása után

Egy civil szervezet nemrég kiszivárogtatott több olyan felvételt az orosz börtönökről, melyeken a rabok módszeres kínzása látható. Az orosz hatóságok nyomozást indítottak az ügyben, most pedig elbocsátottak 18 börtöntisztviselőt.

...svg content...Fotó: Unsplash/Umanoide
Európa

Borbély Fanni

Szerkesztő

Az orosz börtönökben készült erőszakos felvételek nyomán 18 embert bocsátottak el. A borzasztó felvételeken kínzások és nemi erőszak is látható, az erőszakos cselekmények pedig mind orosz börtönökben történtek.

A felvételeket a múlt hónapban szivárogtatta ki a Gulagu.net elnevezésű civil szervezet, a videókat pedig egy Szergej Szaveljev nevű egykori rab adta át nekik, aki azóta elmenekült az országból és Franciaországban folyamodott menedékkérelemért. Soron kívül Fideszes önkormányzati képviselő az egyik áldozat, akit halálos áramütést ért meggyszedés közben

Anton Jefarkin, a szaratovi régió büntetés-végrehajtási szolgálatának vezetője szerdán közölte, 18 embert bocsátottak el azonnali hatállyal, akiket összefüggésbe hoztak a kiszivárgott erőszakos felvételekkel, közülük pedig 11 ember a legszigorúbb büntetésben fog részesülni.

(AFP)