Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
361,83 Ft
Euró
389,66 Ft
Font
455,20 Ft
Bitcoin
65,225 $

A magyarok imádják a Black Fridayt, novemberben akár hitelt is vehetünk fel akciósan

A koronavírus-járvány miatt megváltoztak vásárlási szokásaink, az akciós árakat azonban még mindig kedvelik a magyarok. Míg a tengerentúlon akár 70-80 százalékos kedvezménnyel vásárolhatunk a kijelölt napon, Magyarországon kisebb akciókkal, de jóformán egész novemberben vásárolhatunk.

Fotó: Unsplash/Tamanna Rumee
Belföld

Borbély Fanni

Szerkesztő

Hiába nem olyan jelentősek az akciók, mint máshol, úgy tűnik, magyarok nagyon kedvelik a fekete pénteket, melyre valószínűleg a kereskedők is rájöttek, ugyanis még a egyes hitelek esetében is meghirdették a Black Friday akciót. Az Offerista Group kutatásából kiderült, hogy a megkérdezettek 85 százaléka kifejezetten ezt az időszakot várja, hogy megvásárolhassa a vágyott termékeket, kedvezményes áron.

Az Index azt írja, a megkérdezettek 32,97 százaléka 20-50 ezer forint közötti összeget szán az akciós hónapra, ezzel szemben 20,63 százalék nem határozott meg konkrét összeget, elmondásuk szerint ugyanis egy visszautasíthatatlan ajánlat esetén nem gondolkodnának sokat. Soron kívül Szentkirályinak elege van Karácsonyból: „Közpénzből készpénz lett”

A válaszadók 20 százaléka 20 ezer forint alatti összeget szeretne kiadni, míg 2,44 százalék arról nyilatkozott, hogy akár 180 ezer forint feletti összeget is kifizetne, ha olyan ajánlatot látna. A fizetés kérdésében közel azonosak voltak az arányok: 47,86 százalék bankkártyával fizetne, 46,03 százalék készpénzzel, míg elenyésző, 4,56 százalék tette le voksát a bank utalás mellett.

A Black Friday keretében meghirdetett akcióknál még mindig van három top termékcsoport: a megkérdezettek 53 százaléka háztartási gépet venne, a ruházati termékeket a válaszadók 40 százaléka tervezi akciósan megvásárolni, de nagyot mentek a kertészeti és otthoni termékek is, melyekre a megkérdezettek 37 százaléka csapna le akciósan.

Kissé meglepő, de a hiteleknél is megjelentek a fekete pénteki akciók, ebben a hónapban ugyanis jóval kedvezőbb kamattal lehet hitelt felvenni, mint például decemberben. A nagyobb bankok kínálatait böngészve láthatjuk, hogy a kamatok 6,95 százaléktól egészen 7,49 százalékig terjednek (a legjobb ajánlatokat vizsgálva a magyar piacon).

Megszólalt a martonvásári légibaleset egyik áldozatának édesanyja

Mint mondta, fiának nem temetése lesz, a tervek szerint búcsúztatón engedik el utolsó útjára.