Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
361,61 Ft
Euró
389,49 Ft
Font
453,80 Ft
Bitcoin
63,996 $

Lehetetlen házilag megszerelni az iPhone 13 okostelefonokat

Szokásához híven a cupertinói techóriás az új iPhone-okat is gyakorlatilag szerelhetetlenné varázsolta.

Apple
Smart

Kulcsár Péter

Szerkesztő

Miközben az iPhone 13 modellszéria sikere tagadhatatlan, a népszerűségéből pedig mit sem vesztett a patinás vállalat az új felhozatallal, a szerelhetőségük továbbra is pocsék.

Mindez természetesen szándékosan van így, hiszen az Apple köztudottan a saját szerelőműhelyeire és borsos árára esküszik, és minden áron ki szeretné zárni azokat a független vállalatokat, amelyek olcsóbban elvégeznék a feladatot. Soron kívül Orbán Viktor: „Váratlanul betoppanok” (videó)

Az iFixit portál beszámolójából kiderült, hogy az iPhone 13 kijelzőcseréjét olyannyira megnehezítették a cupertinóiak, hogy ha nem értünk a finom forrasztáshoz, akkor gyakorlatilag tönkretehetjük rajta a Face ID-t, illetve a készülék magától kapcsolhatja le a feloldáshoz szükséges szenzort.

Természetesen a hivatalos Apple-boltok megkapták a hozzáférést ahhoz a szoftverhez, amellyel ki lehet iktatni ezt a fajta, meglehetősen etikátlan korlátozást, amivel trükkösen kijátszhatják a third-party szerelőket.

A YouTube-ra is felkerült egy videó arról, miként lehet megmókolni az új iPhone-okat, viszont annyira bonyolult és nehéz a teljes procedúra, hogy még a szakértőknek sem egyszerű elvégezni a szóban forgó cserét, így otthon szinte képtelenség bármit is helyrerakni az esetlegesen meghibásodott mobiltelefonon.

Nem is gondolnánk, fejbőrünk mennyi mindent elárul az egészségünkről

Fejbőrünk állapota akár komoly problémákat is jelezhet, de ha odafigyelünk ezekre, időben tenni tudunk azért, hogy mielőbb javulást érjünk el.