Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
362,94 Ft
Euró
389,41 Ft
Font
455,06 Ft
Bitcoin
59,250 $

Legyünk óvatosak – telefonos csalók banki adatokhoz próbálnak hozzájutni

Egy hazai bank biztonsági ügyintézőjének adják ki magukat a csalók, akik egy nem létező tranzakciót próbálnak leállíttatni bankkártya adatok elkérésével és egy mobil applikáció telepíttetésével.

Unsplash
Belföld

Kulcsár Péter

Szerkesztő
TÉMÁK

Az elmúlt időszakban ismét az a trükkös elkövetési módszer jelent meg, amelynek lényege, hogy a csalók – egy pénzintézet nevében – folyamatban lévő banki tranzakció ellenőrzésének ürügyével, telefonon keresztül lépnek kapcsolatba a kiszemelt áldozatukkal.

Arra hivatkoznak, hogy a szükséges banki adatok, valamint bankkártyaadatok birtokában, illetve az általuk meghatározott alkalmazás letöltését követően, le tudják állítani a nem kívánt utalást – írta a 112press hírportál. Soron kívül Némi csapadékra van kilátás pénteken, de akár 27 fok is lehet napközben

A Vas Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja a figyelmet arra, hogy kellő odafigyeléssel ezek a jogsértések is megelőzhetők, mégpedig a következő módon:

  • Ne tévesszen meg minket, ha banki tranzakció ellenőrzésére, letiltására hivatkozva keresnek! Szakítsuk meg a vonalat és hívjuk fel a bank központi telefonszámát!
  • Fontos tudni, hogy a pénzintézetek telefonon keresztül, e-mailben, sms-ben sosem kérnek az internetbanki bejelentkezéshez és az azonosításhoz szükséges jelszót, illetve PIN-kódot!
  • Bankkártyánk adatait senkinek se adjuk meg!
  • Telefonos kérésre soha ne módosítsuk banki limitbeállításainkat!
  • Az sms-ben kapott kódot ne adjuk meg senkinek!
  • A számítógépre, illetve a telefonra idegen személy kérésére ne telepítsünk semmilyen
  • alkalmazást!