Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
363,03 Ft
Euró
392,80 Ft
Font
464,15 Ft
Bitcoin
55,485 $

Lemaradhat az új chiptechnológia az iPhone 14 okostelefonokról

Habár korábban attól zengett a szaksajtó, hogy az Apple 2022-es mobiljai megkapják a TSMC vadonatúj technológiájával előállított chipjeit, valójában maradhatnak a jelenlegi eljárásnál.

...svg content...Jon Prosser
Smart
Author image

Kulcsár Péter

Szerkesztő

Szakértők sora hangoztatta, hogy az iPhone 14 modellszéria esetében a TSMC által 3 nanométeres technológiával legyártott lapkakészletekre számíthatunk, a félvezetőhiány miatt azonban elképzelhető, nem történik változás.

A The Information magazin beszámolójából megtudhattuk, hogy bár a tajvani gyártó igyekszik teljesíteni a megrendeléseket, a 3 nanométeres chipeket egyszerűen képtelenek előállítani 2022 végére. Soron kívül Jön a nagy hőség: vasárnaptól péntek éjfélig harmadfokú hőségriasztás lesz

Mindez azt jelenti, hogy az Apple-nél kényszerből maradnak majd a jelenleg is alkalmazott megoldásnál, miközben a konkurencia sem fog tudni felzárkózni, hiszen a chiphiány őket is érzékenyen érinti.

A Bionic lapkakészletek tehát jövőre teljesítmény és energiahatékonyság szempontjából ugyanarra lehetnek képesek, mint a nemrégiben piacra dobott, iPhone 13 okostelefonokban szunnyadó egységek, így lehetséges, hogy az Apple nagy dizájnváltása csak 2023-ban várható.

Kiderült, mit mondott Orbán Viktor Vlagyimir Putyinnak Moszkvában

Orbán Viktor egy kiemelten fontos találkozóra utazott el Moszkvába, ahol személyen találkozott Vlagyimir Putyinnal, Oroszország első emberével.

Reagált a NATO Orbán Viktor moszkvai útjára

Nem sokkal azután, hogy Orbán Viktor megérkezett Moszkvába, hivatalosan is reagált a NATO az oroszországi találkozóra.

Messi lemásolta Ronaldót, de nem kell izgulni

Cristiano Ronaldo után Lionel Messi is kihagyott egy fontos büntetőt, de az argentin szövetségi kapitány ebből nem csinál nagy ügyet.