Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
354,25 Ft
Euró
385,32 Ft
Font
449,19 Ft
Bitcoin
65,704 $

Országszerte lekapcsolják a Fortnite-ot Kínában

Megorrolt a távol-keleti ország kormánya a világ egyik legnépszerűbb videojátékára, ezért november 15-ével lekapcsolják a működését.

...svg content...Unsplash
Ázsia

Kulcsár Péter

Szerkesztő
TÉMÁK

Az Epic Games által 2017-ben kiadott Fortnite minden idők egyik legnépszerűbb battle royal játékának számít, amivel napi szinten átlagosan 4 millióan játszanak, havi szinten pedig 80,4 milliós aktív felhasználói bázissal rendelkezik.

A videojátéknak Kínában egy speciális kínai verziója érhető el 2018 óta, melyet az Epic Games a Tencenttel közösen dolgozott át olyanra, ez averzió, a Fortress Night a kínai szabályozásnak is megfelel. Soron kívül Donáth Annát sokkolták a Robert Fico elleni merényletről megjelent kommentek

A videojáték technikai szempontból sosem vált kiforrottá, csupán egy tesztverziót telepíthetnek a kínai játékosok, amiből hiányoznak a legfontosabb funkciók, és még a mikrotranzakciók is.

A kínai gamerek számára már ez a változat sem lesz elérhető november 15-től, mivel az Epic Games kivonul a helyi piacról. A döntésnek valószínűleg köze van ahhoz, hogy a kínai hatóságok egyre szigorúbb szabályok közé szorítják a videojáték-fejlesztőket, illetve a 18 év alattiak videojátékozását – írta a Portfolio.

Drámai módon győzte le a Paks a Ferencvárost a Magyar Kupa döntőjében

Igazi kupadöntős hangulat fogadta a Ferencvárost és a Paksot a Puskás Arénában, ahol rengetegen voltak kíváncsiak a Magyar Kupa döntőjére.

Már a következő szezontól kezdve kiirthatják a VAR-t a Premier League-ből

A Premier League klubjai a következő hónapban tartandó éves közgyűlésükön szavaznak majd arról a javaslatról, hogy a következő szezontól kezdve megszüntessék-e a videóbíró (VAR) rendszert.