Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
366,43 Ft
Euró
401,63 Ft
Font
478,98 Ft
Bitcoin
63,263 $

Úgy néz ki a haldokló csillag, mintha egy rémálomszerű univerzum kapuja lenne

A NASA Hubble űrteleszkópja segítségével ismét pazar fotót készítettek az egyik távoli csillagról, amelynek éppen utolsó momentumait sikerült lencsevégre kapni.

...svg content...NASA/Hubblesite
Tudomány
Author image

Kulcsár Péter

Szerkesztő

A halálán lévő, rendkívül erőteljes fényben úszó csillag pontosan olyan képet ad az univerzumról, ahogyan azt a sci-fi filmekben már láthattuk – az égitest úgy tornyosul a környező világűr fölé, mintha egy átjáró lenne a mennyből a rémálmokkal teleszőtt pokolba.

A CW Leonis névre keresztelt idősödő vörös óriás egy narancssárga színű, pókhálóhoz hasonló struktúraként lebeg a világűrben, miközben por- és gázfelhővel teríti be a környezetét, melynek hatására mintha egy világ közötti átjáróként működő dimenziókapu nyílna meg a szemünk láttára. Soron kívül Súlyosabb büntetést szabnának ki a kokainos taxisra, aki 2020-ban Halgas Tibor focista halálát okozta

A kiemelt képen is látható, a Földtől 400 fényév távolságra lévő csillag minden bizonnyal azért tűnik sziporkázónak, mivel közeleg az életciklusa végéhez, mely során egy hatalmas szupernóva-robbanást követően fehér törpévé zsugorodhat.

A mi Napunkra is ugyanez a sors várhat, ám szerencsére még jócskán messze vagyunk attól, hogy megtörténjen a kozmikus tragédia, ám mielőtt még bekövetkezne a detonáció, előtte – biztos, ami biztos alapon – elnyeli majd bolygónkat a Marssal, a Vénusszal, illetve a Merkúrral egyetemben.

Egymillió forintot ad egy magyar település, ha valaki odaköltözik

A településen jelenleg 3-5 millió forint közötti áron lehet ingatlant vásárolni, ami miatt a helyi vezetés reméli, hogy az egymillió forintos támogatás vonzó lehet az új lakók számára.