Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
361,59 Ft
Euró
389,35 Ft
Font
453,65 Ft
Bitcoin
63,914 $

A járvány csak egy pofont adott a brit gazdaságnak, a Brexit egyenesen fejbe is rúgta azt

Egy pénzügyi elemzőszervezet rávilágított arra, hogy a britek Európai Unióból való kilépése mennyire káros hatással van a brit gazdaságra.

Fotó: Unsplash/Aron Van de Pol
Külföld

Nagy Noel

Szerkesztő

A Költségvetési Felelősségért Iroda (OBR) elemzése szerint ugyanis a Brexit hosszabb távon mintegy 4 százalékkal fogja csökkenteni Nagy-Britannia GDP-jét, míg a koronavírus-járvány esetében további két százalékos zsugorodással számolnak – írja a The Guardian.

Az OBR azt is kijelentette, hogy ez egyértelműen azt jelzi, hogy a Brexitnek sokkal súlyosabb hatása lesz a brit gazdaságra nézve, mint amit a koronavírus-járvány okozott. A gazdasági nehézségek pedig az inflációs rátába is megnyilvánulnak. Soron kívül Újabb női holttestre bukkant a rendőrség, most Miskolcon

Rishi Sunak kérésére az OBR ugyanis elárulta, hogy az infláció várhatóan 4.4 százalékot fog elérni a közeljövőben, de az sem kizárható, hogy három évtizede nem tapasztalt áremelkedés jön a brit üzletekben.

Nem egyszerű most a brit kormány helyzete, amely most összetűzésbe került Franciaországgal is, már-már „szokásos” módon halászati ügyek miatt. Párizs szankciókkal is megfenyegette a briteket, akik „csalódottan” vették tudomásul a francia kormány magatartását.

A francia kormány ugyanis kijelentette, hogy amennyiben nem tudják rendezni a Brexitet követő időszakban heves vitákat szülő halászati engedélyek kérdését, akkor a brit hajókat nem fogják beengedni a francia kikötőkbe.

Párizs még azt is kijelentette, hogy amennyiben nem mutat a brit kormány hajlandóságot a helyzet megoldására, csökkenteni fogják a brit fennhatóság alá tartozó Csatorna-szigetek energiaellátását. A brit kormány erre úgy válaszolt, hogy ezzel Franciaország nemzetközi jogot sértene.

Óriási szívességet tett a Kisvárda az Újpestnek a Puskás Akadémia ellen

A Kisvárda nem tudta kihasználni a lehetőséget, és vereséget szenvedett a Puskás Akadémia otthonában, amivel nem kis szívességet tettek az Újpestnek.