Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
366,53 Ft
Euró
392,15 Ft
Font
457,95 Ft
Bitcoin
63,894 $

Magyarországon is megjelent a Facebook közszereplőket védő szolgáltatása

Kiválasztott magyar júzereknél is felbukkant a Facebook Protect szolgáltatás, mellyel a közösségi platform a közszereplőket célozta meg.

Facebook
Smart

Kulcsár Péter

Szerkesztő

A Protect program az Egyesült Államokban már 2019-ben aktiválva lett, a tesztelések azóta is javában zajlanak, a Média1 hírportál jóvoltából pedig megtudhattuk, hogy már a hazai közszereplők is élhetnek a lehetőséggel.

Az alkalmazás többlépcsős hitelesítéssel, valamint kiberbizontsági funkciókkal lett ellátva, ám az aktiválása kissé bonyodalmas, hiszen az oldalak adminisztrátorainak egy közzétételi engedélyezést kell teljesíteniük. Soron kívül Ezt a férfit keresi a rendőrség a szentesi gyilkosság ügyében

Első körben a fiók védelmét kell megerősíteni többfaktoros azonosítással, ezt követően meg kell adni a valós tartózkodási országot, illetve az is fontos, hogy a közszereplők a valódi nevüket használják azon a privát profiljukon, amelyről a Facebook-oldalt is irányítják és kezelik.

Ha valaki értesítést kap a Protect programban való részvételről, akkor tizenöt napon belül eldöntheti, igényli-e a szolgáltatást, és bekapcsolja-e az újdonságnak számító biztonsági lehetőséget.

Magyarországon több alkalommal is nagy követőszámú Facebook-oldalt ért támadás az elmúlt hónapokban, ahol hackerek adminjogot szereztek, és felnőtt tartalmat osztottak meg, vagy bankkártya műveleteket hajtottak végre a profilhoz csatolt számláról, ezért jó látni, hogy egy újabb biztonsági réteggel erősítik meg a rendszert.

Uniós állampolgárok is indulhatnak az önkormányzati választáson

Nem csak magyar állampolgárok indulhatnak jelöltként a helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek választásán.