Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
363,36 Ft
Euró
388,99 Ft
Font
454,69 Ft
Bitcoin
58,525 $

Újabb magyarországi banknál fizethetünk Google Pay-jel

Az Erste Bank ügyfelei mától a Google Pay szolgáltatást igénybe véve is lebonyolíthatják mindennapi tranzakcióikat.

Google
Smart

Kulcsár Péter

Szerkesztő

Az Erste Bank kártyáival is elérhető a Google Pay Magyarországon, a pénzintézet ügyfelei erre alkalmas androidos készülékeiken, a George platformon keresztül néhány kattintással regisztrálhatják kártyáikat. A bank minden kártyája alkalmassá tehető (tokenizálható), függetlenül attól, hogy Mastercard vagy Visa, betéti vagy hitelkártyáról van szó – írta a Portfolio.

A mobilfizetési megoldások rendkívüli biztonságot garantálnak a felhasználóknak, fizessenek akár bolti terminálnál, online áruházakban vagy az applikációkon keresztül. Az érintésmentes fizetés során a készülékek biometrikus azonosítása is növeli a biztonságot, miközben a felhasználók számára a tranzakciók egyszerűek és gyorsak maradnak. Soron kívül Rendkívüli üzemanyagár-változás került bejelentésre

„Az Erste Bank törekszik arra, hogy ügyfeleinek teljes körű, nemzetközileg elterjedt mobilfizetési szolgáltatást kínáljon, válasszanak akár android, akár iOS alapú telefont vagy bármely nagyobb kártyatársaságot” – mondta Harmati László, az Erste Bank lakossági üzletágért felelős vezérigazgató-helyettese.

Az Ersténél jelenleg a tokenizált kártyák és ügyfelek 60 százaléka az Apple Payhez köthető, míg az aktív eszközöknél még magasabb, 70 százalékos a megoldás részesedése. Ráadásul az Apple Pay használók háromszor olyan gyakran fizetnek mobillal vagy kártyával, mint a bank eddigi saját androidos mobilfizetési alkalmazását letöltő ügyfelek – tette hozzá Bek-Balla László, a pénzintézet digitális csatornák és contact center vezetője.

A Google Pay bevezetésével válik még teljesebbé az Erste digitális platformja, a George is. Az idén februárban bevezetett George felhasználóinak száma fél év alatt meghaladta a félmilliót, az Erste Banknál a digitálisan aktív ügyfelek aránya a tavaly év végi 54 százalékról közel 60 százalékra emelkedett.

Míg a régi mobilbanki applikációt az ügyfelek átlag havi 12-szer használták, addig a George Appot havi 15 alkalommal, a tranzakciók száma pedig a duplája a korábbi netbanki és mobilbanki felületen mértnek.

Tarlós Vitézyről: elég nagy arc kell ahhoz, hogy valaki ilyen nyilatkozatokat tegyen

Budapest volt városvezetője őszinte véleményt fogalmazott meg az egykori BKK-vezért illetően.

Mire számíthatunk az idei strandszezonban? Íme a leghasznosabb információk

Jó néhány kültéri medencét már kinyitottak húsvétra, a következő nagyobb medencebeüzemelési hullám azonban a pünkösdi hosszú hétvégén lesz, míg máshol csak június végén lesz nyitás.