Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
364,70 Ft
Euró
390,65 Ft
Font
457,36 Ft
Bitcoin
61,981 $

Fehér keretet és M2 chipet kaphat az új MacBook Air

Azt követően, hogy az Apple hétfőn felfedte az új MacBook Pro laptopokat, máris felröppentek az első pletykák az elérhető árú MacBook Airek következő generációja kapcsán.

Illusztráció
Smart

Kulcsár Péter

Szerkesztő

A MacRumors hírportál által összegyűjtött szivárogtatások alapján megtudhattuk, az újgenerációs MacBook Air készülékek ugyanolyan vékony kialakítást kaphatnak, mint elődjeik, egyetlen különbség, hogy a kávákat fehér színnel láthatják el.

A Prókhoz hasonlóan az Airek kijelzőjére is felkerülhet a notch, amelybe implementálják a 1080p felbontású webkamerát, továbbá maradnak a lenyomható funkcióbillentyűk, így még véletlenül sem kell tartani a Touch Bar visszatérésétől. Soron kívül Az Egyesült Államok után az EU-ban is betilthatják a TikTok-ot

A masinában helyet kap majd egy SD kártyaolvasó, egy HDMI csatlakozó, valamint a Thunderbolt 4 és MagSafe portok, és ha hihetünk a szóbeszédeknek, akkor M2 chip duruzsolhat az Air szívében.

Az M1-hez képest a sokkal fejlettebb M2 már kilenc maggal rendelkezhet, miközben az üzemidő jelentősen feljavulhat, a 30 W-os töltő segítségével pedig másfél órán belül telepumpálhatjuk energiával a laptopot.

Az új MacBook Air a nemrégiben bemutatott Pro modellekhez hasonlóan mini-LED kijelzővel büszkélkedhet, azonban ProMotion technológiára ne számítsunk, így a 120 Hz-es képernyőfrissítési ráta sajnos elmaradhat.

Előreláthatólag 2022 nyarán vagy őszén debütálhatnak az M2-es lapkakészletekkel felszerelt MacBook Air laptopok; a pontos időpontot természetesen a cupertinói techóriás fogja megszabni, így érdemes lesz figyelemmel követnünk az események alakulását.

Alaptörvény-módosításokat nyújtott be a kormány, az egyik a kegyelmi ügyet érinti

Az Országgyűlés honlapján közzétették a szöveges javaslatokat azokkal az Alaptörvény-módosításokkal kapcsolatban, amelyekről az elmúlt napokban már szó esett.

Busz alá szorult egy elgázolt ember Zuglóban

Újabb súlyos baleset történt, most Zuglóban, ahol elgázolt egy embert egy busz, majd a jármű alá szorult.