Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
366,53 Ft
Euró
392,15 Ft
Font
457,95 Ft
Bitcoin
63,270 $

Kína szerint nem hiperszonikus atomrakétát, hanem űrhajót teszteltek augusztusban

Két hónappal ezelőtt felröppentek a hírek, hogy Kína egy nukleáris töltettel felszerelt hiperszonikus rakétát tesztelt, Peking azonban váltig tagadja az információk hitelességét.

MTI/EPA/Ritchie B. Tongo
Külföld

Kulcsár Péter

Szerkesztő
TÉMÁK

Az ország külügyminisztériumának szóvivője, Csao Licsien hétfői sajtótájékoztatóján hangsúlyozta, nem egy atomrakétáról volt szó, hanem egy űrhajóról, amit augusztusban ellenőrizek az egyik bázison – írta a CNN hírportál.

Egy rutintesztet hajtottunk végre, aminek középpontjában az űrhajók újrahasznosítási technológiája állt, melynek segítségével csökkenthetjük az univerzumba kilőtt egységek költségét, valamint megvédhetjük általa a környezetet is” – magyarázta Licsien. Soron kívül Videón a jelenet, ahogy megrángatják a Magyar Kétfarkú Kutya Párt aktivistáját

A szóvivő hozzátette, más országok is lebonyolítottak már hasonló, békés kísérletet, ezért nem érti, miért éppen hadiipari nehézlövegekre gondol egyből a nyugati média, amikor nagyobb méretű szerkezeteket látnak elsuhanni Kína fölött.

Az eredeti, anonim források egyébként továbbra is kitartanak állításaik mellett, szerintük ugyanis az amerikai hírszerzés is tudott róla, hogy atomrakétákat tesztel a kommunista rezsim, és azért követték nyomon a történéséket, mivel fejlett eljárással elkészített modulokat lőttek ki.

Ezzel szemben Licsien váltig tagadja ezeket az infómorzsákat, szerinte az űrhajó tesztelése csak jót hozhat Kínának, és semmiképpen sem árthatnak vele a rivális nagyhatalmaknak:

Kína továbbra is elkötelezett a más országokkal való együttműködésre, hiszen csak közösen fejlődhetünk, és ezáltal hódíthatjuk meg a jövőben a világűrt.”

Megint pontokat veszített a Liverpool, a hajrában állt be Szoboszlai

Szoboszlai Dominik a hosszabbításban állt be a West Ham United elleni fordulatos mérkőzésen.

Videón a jelenet, ahogy megrángatják a Magyar Kétfarkú Kutya Párt aktivistáját

Egy idős férfi verbálisan és fizikailag is bántalmazta a Magyar Kétfarkú Kutya Párt egyik aktivistáját, miközben az aláírásokat gyűjtött.

Lángokba borult egy Szegeden egy szeméttelep

A tűzoltóknak gyorsan a helyszínre kellett sietniük, ahol lángokba borult egy szeméttelep, annak egy része.