Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
354,20 Ft
Euró
385,37 Ft
Font
449,24 Ft
Bitcoin
65,066 $

Szlávik a maszkot viselő emberekről beszélt

Szlávik János is sok olyan embert láthat, akik még mindig hordják a maszkot, noha az nem kötelező, de jobbnak látják, ha védik magukat.

...svg content...Fotó: Beoltanak egy pácienst a német-amerikai fejlesztésű Pfizer-BioNTech koronavírus elleni oltóanyag, a Comirnaty-vakcina harmadik, emlékeztető adagjával a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórházban kialakított oltóponton Miskolcon 2021. október 18-án. MTI/Vajda János
Belföld

Hujber Dávid

Szerkesztő

Nem ritka, hogy az oltottak is hordanak maszkot, hiszen egy ideje tudhatjuk, azok is elkaphatják a fertőzést, akik megkapták az oltásaikat. Ugyanakkor sokkal kisebb a valószínűsége annak, hogy érezhetően küszködni fognak a koronavírussal.

Odakint egyre több embert látni maszkot viselni, és nemcsak a tömegközlekedési eszközökön. A maszkhasználat jelenleg nem kötelező, kivéve például az egészségügyi intézményekben. Szlávik János a Mokka vendégeként beszélt erről kedd reggel a TV2 stúdiójában. Soron kívül Donáth Annát sokkolták a Robert Fico elleni merényletről megjelent kommentek

„Úgy gondolom, nagyon helyes. Azt tudjuk, hogy az is megfertőződhet, aki be van oltva, három oltással is. Ő csak úgy tudja magát megvédeni, ha maszkot hord olyan helyeken, ahol zsúfoltság van, ahol találkozhat esetleg fertőzöttekkel.”

„Pláne a delta mutáns tekintetében ez egy fontos dolog lehet, hiszen a delta mutáns sokkal inkább fertőzhet már a tünetmentes stádiumban is. Kimutatták, hogy a betegség tüneteit megelőzően egy-két nappal már terjesztheti az ember”

Szlávik János szerint jóval kedvezőbb helyzetben vannak a beoltottak

Ez azt jelenti, hogy a teljesen tünetmentes emberektől is elkaphatjuk a vírust, és az oltatlan idősek minden eddiginél nagyobb veszélyben lehetnek, mivel a delta variáns rendkívül agresszív.

„Azaz teljesen tünetmentes emberektől is elkaphatjuk. Ez ellen semmilyen védekezés nincs, kizárólag a maszk, amivel meg lehet védeni magunkat. Pláne az idős embereken, ha úgy gondolják, hogy zsúfolt helyre kell menniük.”

Putyin és Biden is megszólalt a Fico elleni merénylet után, aki magánál volt

Joe Biden amerikai elnök és Vlagyimir Putyin, Oroszország elnöke szinte egyszerre reagált a Robert Fico elnök elleni merényletre.

Már a következő szezontól kezdve kiirthatják a VAR-t a Premier League-ből

A Premier League klubjai a következő hónapban tartandó éves közgyűlésükön szavaznak majd arról a javaslatról, hogy a következő szezontól kezdve megszüntessék-e a videóbíró (VAR) rendszert.