Dollár
391,65 Ft
Euró
406,34 Ft
Font
470,86 Ft
Bitcoin
16,492 $

Szlávik János szerint jóval kedvezőbb helyzetben vannak a beoltottak

Fotó: Beoltanak egy férfit a német-amerikai fejlesztésű Pfizer-BioNTech koronavírus elleni oltóanyag, a Comirnaty-vakcina harmadik, emlékeztető adagjával a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórházban kialakított oltóponton Miskolcon 2021. október 18-án. MTI/Vajda János
not image

Takács Petra

2021. október 19. - 07:30

A TV2 reggeli műsorának vendége volt Szlávik János, aki ismét felhívta a figyelmet arra, hogy az oltottak mennyivel jobb helyzetben vannak, mint azok, akik továbbra sem élnek a lehetőséggel.

Annak ellenére, hogy a negyedik hullámot éljük jelenleg, és egyre több a fertőzött, illetve az elhunyt, még mindig sokan vannak, akik nem adatják be maguknak a vakcinát. Szlávik a Mokka vendégeként beszélt az aktuális járványhelyzetről, és arról, hogy mit kockáztatnak az oltatlanok.

„Folyamatosan emelkedik az újonnan fertőzöttek száma, viszont ezzel párhuzamosan a kórházba kerülők száma nem emelkedik olyan mértékben, mint a korábbi hullámokban.” – kezdte Szlávik az aktuális helyzettel.

„Ez jó hír, természetesen ez az oltásoknak köszönhető. Nagyon sok európai országban hasonlóképpen megfigyelhető. Az átoltottság azt jelenti, hogy azok, akik be vannak oltva, azok jóval kedvezőbb helyzetben vannak, mint akik nincsenek.”

„Ők nyilvánvalóan nem félnek ennyire, ez látszik is a társadalomban. Látszik az, hogy most már nem ragaszkodunk foggal-körömmel a szigorításokhoz, nagyon sokan úgy érzik, hogy a két oltással, esetleg a harmadik oltással már olyan védettségük van, hogy megnyugodhatnak, nem fognak kórházba kerülni, intenzív osztályra kerülni.”

Így változott megyénként a koronavírus-fertőzöttek száma hétfőre – 10.18.

„Ez mindenképpen pozitív dolog, és vannak országok, például Anglia, akik semmilyen korlátozást nem vezetnek be, nagyon sok a fertőzöttjük, mégis azt gondolják, legyőzték a járványt azzal, hogy a lakosság nagyobbik részét beoltották.”

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.