Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
355,71 Ft
Euró
386,98 Ft
Font
451,92 Ft
Bitcoin
67,077 $

Tovább húzódhat az amerikai államadósság befagyasztása

Joe Biden tegnap aláírta az adósságplafon felfüggesztéséről szóló törvényt, így elmaradhat a korábban belengetett államcsőd.

...svg content...MTI/AP/Evan Vucci
Külföld

Szerkesztő

Joe Biden amerikai elnök csütörtökön aláírta az amerikai adósságplafon felfüggesztéséről szóló törvényt, ezzel decemberig elkerülve a szövetségi kormányzat fizetésképtelenségét.

A jogszabály értelmében a 28 400 milliárd dolláros adósságplafont átmenetileg – december 3-ig – 480 milliárddal megemelik. Ennek hiányában az amerikai pénzügyminisztérium becslései szerint az Egyesült Államok október 18-a után fizetésképtelenné válhatott volna a felhalmozott óriási államadóssága miatt. Soron kívül Pünkösd: vasárnap és hétfőn is zárva lesznek az üzletek

Janet Yellen pénzügyminiszter már korábban arra figyelmeztetett, hogy az adósságkorlát szintjének megemelése nélkül az Egyesült Államok pénzügyi válsággal és gazdasági recesszió veszélyével szembesülhet. A törvény elfogadását hetekig tartó viták előzték meg az amerikai törvényhozásban.

Biden szeptember 30-án, néhány órával a határidő lejárta előtt írta alá azt a törvényt, amely ideiglenesen – december 3-áig – biztosítja az amerikai kormányzat finanszírozását.

Lemondással fenyegetőzik az izraeli védelmi miniszter, ha nem fogadják el a háborús tervét

Az izraeli háborús kabinet egyik tagja lemondással fenyegetőzik, amivel válaszút elé állította Benjamin Netanjahu miniszterelnököt.

Nem szeretik a fiatalok, ha az influenszerek politizálnak

Egy friss felmérés szerint a magyar fiatalok többsége nem különösebben vevő az influenszerek politikai állásfoglalására.

Kirúghatja a Barcelona Xavit, de az a klubnak is nagyon fájna

A Mundo Deportivo friss beszámolója szerint jelentős anyagi terhet jelentene a Barcelonának, ha úgy döntene, hogy végül meneszti Xavit a vezetőedzői posztról.