Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
361,59 Ft
Euró
389,35 Ft
Font
453,65 Ft
Bitcoin
63,853 $

Szupertitkos katonai bázist létesített Kína

Kambodzsában bővíteni kezdték a haditengerészet bázisát, ami azzal veszélyeztetheti az USA szerint a térség biztonságát, hogy a helyszínre kínai katonákat vezényelhetnek ki.

Twenty20
Külföld

Kulcsár Péter

Szerkesztő
TÉMÁK

A műholdas fényképekről megtudhattuk, Kambodzsában intenzív bővítési programba kezdtek, a stratégiai fontosságú területen található Ream tengerészeti bázist ugyanis felújították – írta a Business Insider nyomán a Portfolio.

Korábban a térségben lerombolt Kambodzsa egy olyan katonai épületet, amely az Egyesült Államok finanszírozásából épült meg. A rombolást követően többen amiatt kezdtek el aggódni, hogy Kambodzsa titokban valamilyen megállapodást kötött Kínával katonák, fegyverek és hadihajók helyi tárolásáról. Soron kívül Megható fotóval kívánt boldog anyák napját Orbán Viktor

Kambodzsa döntéshozói elismerték, hogy Kína támogatja a munkálatokat, de azt tagadják, hogy az ázsiai ország katonai jelenléttel is készül a térségbe.

Az amerikai külügyminisztérium azt nyilatkozta az amerikai lapnak, hogy „tisztában vannak a kínai jelenlétről szóló jelentésekkel,” és hogy egy esetleges kínai jelenlét „veszélyezteti Kambodzsa autonómiáját és a térség biztonságát.”

A Thaiföld és Vietnam közt található Kambodzsa stratégiai fontossága sokat növekedett az elmúlt években, ahogy az Egyesült Államok Kína regionális térnyerését próbálja ellensúlyozni és ennek mentén szorosabbra próbálja fűzni a viszonyt a Távol-Kelet országaival.

Mindeközben Irán szintén bekeményített, és olyan rakétasilókat létesítettek, ahonnan a legmodernebb tölteteket is könnyedén a célpontra lehet irányítani, megsemmisítve ezzel az ellenséges alakulatok fegyvereit.

A Manchester United edzője lehet Tuchel utódja a Bayern Münchennél

Még akár az is megtörténhet, hogy a Manchester Unitednál küszködő edző veszi át a bajor klub irányítását.