Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
365,61 Ft
Euró
401,49 Ft
Font
479,63 Ft
Bitcoin
62,137 $

Már legalább 17 játékos szenvedett sérülést idén a Barcelonánál

Minden túlzás nélkül kijelenthető, hogy az ág is húzza az FC Barcelonát, noha a saját sorsukat sem könnyítik meg sokszor.

...svg content...Fotó.: Twitter/FC Barcelona
Sport
Author image

Nagy Noel

Szerkesztő

A jelentősen eladósodott klub nem igazán tudta mélyíteni a keretet az elmúlt időkben, ezen a nyáron mindössze ingyen igazolásokat tudott végrehajtani. Ennek keretében Memphis Depay, Sergio Agüero és Eric Garcia érkezett, míg Luuk de Jong kölcsönben került a csapathoz.

Ronald Koeman azonban nem csak keretmélységi problémákkal kellett, hogy szembenézzen, hanem azzal is, hogy pusztító sérüléshullám söpört végig a csapaton az idei szezon során, amely elsősorban a támadószekció megszervezését lehetetlenítette el. Soron kívül Jelentősen növekedett a végrehajtások száma Magyarországon

A Marca gyűjtése szerint ugyanis 17 játékos szenvedett legalább egy sérülést az idei szezon során, ezek közül a leggyakoribb az izomsérülés volt. Vannak néhányan azonban, akik hosszabb távú sérülésből épültek fel, mint Ansu Fati vagy Philippe Coutinho.

Koeman számára a támadósor okozott fejtörést, ugyanis Fati ugyan visszatért, de Ousmane Dembélé, Martin Braithwaite vagy Sergio Agüero játékára továbbra sem számíthat a holland menedzser, így korlátozottak a lehetőségek.

Az idei év során azonban Marc-André ter Stegen, Ronald Araujo, Clement Lenleg, Oscar Mingueza, Gerard Piqué, Jordi Alba, Alejandro Baldé, Nico González, Frenkie de Jong, Pedri, Sergio Roberto, Philippe Coutinho, Gavi, Ansu Fati, Martin Braithwaite és Sergio Agüero mind voltak legalább egyszer sérültek.

Ronald Koeman állását tulajdonképpen eddig csak ez a tény menthette meg, amelyet egyébként több vereséget követően is hangoztatott, hogy rengeteg a sérült a csapatnál. Ez azonban némi lehetőséget is adott, ugyanis be tudott vetni tehetséges fiatalokat a holland tréner.