Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
363,23 Ft
Euró
389,34 Ft
Font
455,42 Ft
Bitcoin
57,398 $

La Liga: annyira jól pótolták a nézői hangokat, mintha nem is zárt kapuk mögött rendezték volna a meccset

A koronavírus okozta három hónapos szünetet követően visszatért a La Liga a tévéképernyőkre, méghozzá a Sevilla – Real Betis mérkőzéssel, ami 2-0-s hazai győzelemmel zárult csütörtök este.

Sport

Nagy Noel

Szerkesztő

A koronavírus okozta három hónapos szünetet követően visszatért a La Liga a tévéképernyőkre, méghozzá a Sevilla – Real Betis mérkőzéssel, ami 2-0-s hazai győzelemmel zárult csütörtök este.

A La Liga visszatérésnek – a legtöbb folytatódó bajnoksághoz hasonlóan – feltétele volt, hogy szigorú egészségügyi protokollok közé szorítják a klubokat, melynek szerves részét képezi a mérkőzések zárt kapuk mögött történő, szurkolók nélküli lebonyolítása. Soron kívül Ösztöndíjjal jutott be a Harvardra egy budapesti gimnázium tanulója

Valamennyi futballszurkoló attól tartott, hogy ezzel a mérkőzések lelke veszhet el, ha nem hallhatjuk a szurkolói énekeket, vagy nem tapasztalhatjuk, ahogy a góloknál felrobban a stadion az öröm libabőrt okozó zajától. A La Liga minden megtett annak érdekében, hogy a képernyő előtt ülőknek ne legyen olyan érzése, valamitől megfosztották őket.

A Sevilla – Real Betis meccset nézve pedig azt mondhatjuk, kiválóan vizsgáztak a hangok pótlása terén. Természetesen nem a hagyományos futballközönséget sikerült regenerálni, vagyis nem folyamatosak a szurkolói énekek, vagy a bíró felé intézett káromkodások, viszont olyan réteget sikerült hozzáadni a közvetítéshez, ami gyakran kelti azt az érzetet, mintha tele lenne a stadion.

A mérkőzés közben szinte fel sem tűnt, hogy nincsenek igazi nézők: az ütemszerű hümmögéseket gyakorlatilag folyamatosan lehetett hallani, aminek a hangszintjét állandóan változtatták. Ha valamelyik csapat közel állt a gólszerzéshez, úgy a generált hangok is egyre izgatottabbak lettek, míg gól esetén úgy ordítottak fel a mesterséges hangok, mintha csak igaziak volnának.

Természetesen ez a rendszer sem tökéletes, időről időre fel lehetett fedezni rajta hibákat. Ahogy haladunk előre a mérkőzésekkel, vélhetően egyre inkább belerázódnak ebbe a közvetítők is. A La Liga megközelítése viszont azért volt eddig talán a legérdekesebb, mert a maga absztraktsága ellenére nekik sikerült a legautentikusabban pótolni a kiesett szurkolói atmoszférát.

Kapcsolódó hír:

https://liner.hu/egy-snapchat-video-miatt-hagyja-ki-a-visszaterest-a-tottenham-sztarja/

Kikapott a PSG a Dortmundtól a Bajnokok Ligája elődöntőjének első mérkőzésén

A PSG egy nagyon erős Dortmund ellen játszott a Bajnokok Ligája elődöntőjének első mérkőzésén.

Adatvédelmi botrányba keveredhet az egyik legismertebb légitársaság

Vizsgálatot indított az ausztrál Qantas légitársaság egy lehetséges adatvédelmi probléma miatt, amely során nyilvánossá válhattak egyes utasok személyes adatai.