Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
370,39 Ft
Euró
396,14 Ft
Font
469,50 Ft
Bitcoin
61,702 $

Államcsőd fenyegeti az Egyesült Államokat

Másfél hónappal sikerült elodázni az USA csődjét, az amerikai képviselőház ugyanis megszavazta az adósságplafon megemelését 480 millió dollárral.

...svg content...Unsplash
Külföld
Author image

Kulcsár Péter

Szerkesztő

A jelenleg 28,4 ezer milliárd dollárban meghatározott adósságplafon megemelése nélkül az Egyesült Államok gazdasága október 18-a után leállna, az állam fizetésképtelenné válna.

A helyi idő szerint kedd este hozott döntéssel csak rövid lélegzetvételhez jut az állam, mivel a jóváhagyott összeg csupán december 3-ig lesz elegendő a kiadások fedezésére – olvasható a Portfolio cikkében. Soron kívül Pride pikniket tartott David Pressman, több magyar politikus is részt vett az eseményen

A Fehér Ház korábban figyelmeztetett, Joe Biden bármelyik pillanatban kész szignózni az adósságplafon megemeléséről szóló rendeletet, így akár már a héten sor kerülhet az aláírására.

A Fitch Ratings október elején arról írt, hogy ha nem dönt időben Washington a korlát emeléséről vagy felfüggesztéséről, akkor az Egyesült Államok elveszti a legjobbnak számító, „AAA” adósi besorolási státusát, és akár csődhelyzetet jelző szintre is leviheti az amerikai osztályzatot.

Mától másképpen is lehet kutyákat szállítani a balatoni vonatokon

A MÁV hangsúlyozta, zárt doboz nélkül, szájkosárral és pórázzal is lehet kutyákat vinni a balatoni vonatokon.