Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
355,11 Ft
Euró
396,76 Ft
Font
475,11 Ft
Bitcoin
65,802 $

2.7 milliárd forintot oszt szét Twitter-követői között egy japán milliárdos

Maezava Juszaku társadalmi kísérletnek állítja be a projektet, melynek során azt vizsgálják majd, hogy a pénz boldogabbá tette-e a megajándékozott embereket.

Most

Kiss László

Szerkesztő

A japán egyik leggazdagabb üzletembereként számon tartott Maezava Juszaku szerint nem pusztán szórakozásról, hanem egy komoly társadalmi kísérletről van szó, amire reményei szerint a tudósok és közgazdászok is felfigyelnek majd.

Amennyiben a hír hallatán gyorsan csatlakozni szeretnél Maezava követőihez a busás juss reményében, gyorsan lebeszélünk róla, ugyanis a fejenkénti 1 millió jen, vagy 2.7 millió forint azok között kerül véletlenszerűen kisorsolásra, akik megosztották az üzletember egy január 1-én közzétett posztját. Soron kívül Ákosnak feltették a kérdést: Orbán Viktor vagy Magyar Péter? (videó)

A Twitter mellett mostanában már a YouTube-on is igen aktív Maezava tavaly novemberben vált meg Zozo nevű online divatkereskedésétől, melyért cserébe mintegy 900 millió dollár érkezett meg a bankszámlára. A pénzre pedig szüksége is van, hiszen előszeretettel költ olyan dolgokra, mint a különböző luxus- és sportautók valamint műtárgyak.

Ha valakinek ismerős lenne Maezava neve, az sem a véletlen műve, ugyanis ő volt az, aki a SpaceX Hold körüli utazásának első magánügyfele lett. Ha minden a tervek szerint halad, az utazásra már 2023-ban sor kerülhet. Hogy pontosan mennyit kellett fizetni azért, hogy ő legyen az első ügyfél, egyelőre nem tudni, mindenesetre Elon Musk szerint visszautasíthatatlan ajánlatot tett az üzletember.

Szentkirályi Alexandra: Karácsony meg sem próbálta felszámolni a korrupciót

Szentkirályi Alexandra azt mondja, Karácsony Gergely első ciklusa alatt meg sem próbálta felszámolni a korrupciót Budapesten.