Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
363,39 Ft
Euró
389,41 Ft
Font
455,33 Ft
Bitcoin
57,435 $

Az amerikaiak szerint a politikusok és a vállalatok tehetnek a félretájékoztatásról

Közvélemény-kutatást végeztek az amerikaiak körében, az eredmények pedig némiképp meglepőek.

Fotó: Unsplash/Michal Matlon
Külföld

Borbély Fanni

Szerkesztő

A Pearson Intézet és a The Associated Press-NORC Center for Public Affairs Research felmérése szerint a megkérdezettek 73 százaléka egyetértett azzal, hogy a közösségi médiavállalatok felelősek a félretájékoztatás terjesztéséért, és 72 százalékuk ugyanezt mondta az amerikai politikusokról. Közel 80 százalék pedig a közösségi média felhasználóit tette felelőssé.

Ezek a számok messze túlszárnyalják azoknak az embereknek az arányát, akik szerint külföldi kormányok a hibásak a félretájékoztatásért: Soron kívül Újabb megrázó részletek láttak napvilágot a komlói motorbalesetről

  • 54 százalék szerint Oroszország,
  • 53 százalék szerint Kína,
  • 39 százalék szerint pedig Irán.

A felmérés szerint ötből körülbelül két amerikai gondolja úgy, hogy más külföldi kormányok teszik ezt.

„Az amerikaiak nagyobb valószínűséggel hibáztatják az amerikai politikusokat, a közösségi médiavállalatokat és a közösségi média felhasználókat a félretájékoztatás terjedéséért, mint a külföldi kormányokat. Az eredmények azt mutatják, hogy a közvélemény szerint a félretájékoztatás terjedése olyan probléma, amellyel az amerikai kormánynak, a vállalatoknak és az egyéneknek egyaránt foglalkozniuk kell”

– mondta Sheila Kohanteb, a Pearson Intézet vezető tisztviselője egy nyilatkozatban.

Nagyjából egyenlő azoknak az amerikaiaknak az aránya, akik a politikusokra vagy a közösségi médiavállalatokra hárítják a félretájékoztatás terjedésének megállítását. Körülbelül 70 százalék gondolja úgy, hogy az amerikai politikusok felelősek a terjesztés megállításáért, míg 67 százalékuk ugyanezt mondta a közösségi médiavállalatokról.

Ezt a 7 szokást követik azok, akik szinte soha nem lesznek betegek

Érdemes megfogadni a tanácsokat, hiszen így hosszú éveken át élvezhetjük az aktív és egészséges életet.

Ezzel a góllal kapott ki a PSG a Dortmund ellen a Bajnokok Ligájában (videó)

A PSG több nagy helyzetet is kihagyott, azonban összességében megérdemelt volt a Dortmund győzelme a Bajnokok Ligája elődöntőjének első mérkőzésén.

Adatvédelmi botrányba keveredhet az egyik legismertebb légitársaság

Vizsgálatot indított az ausztrál Qantas légitársaság egy lehetséges adatvédelmi probléma miatt, amely során nyilvánossá válhattak egyes utasok személyes adatai.