Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
364,20 Ft
Euró
390,23 Ft
Font
456,08 Ft
Bitcoin
57,848 $

Tovább szigoríthat Kína a kriptovaluták szabályozásán

A legújabb tervezet szerint a kriptovaluták átkerülhetnek azon iparágak listájára, amelyek esetében a befektetés csak korlátozottan történhet meg.

Unsplash
Külföld

Kulcsár Péter

Szerkesztő

A Portfolio hírportál riportjából kiderült, a negatív listával járó korlátozások a kínai és a külföldi befektetésekre egyaránt vonatkoznak. Kínai felügyeleti szervek idén tiltották meg a kriptovaluták bányászatát, illetve a velük való kereskedést.

A kínai jegybank megfogadta, üldözni fogják az illegális tevékenységeket a kriptovaluták kapcsán, így nem lesz könnyű dolguk azoknak, akik üzletelni szeretnének az országban a virtuális coinokkal. Soron kívül Ösztöndíjjal jutott be a Harvardra egy budapesti gimnázium tanulója

A tervezet szerint csökkent a listán szereplő iparágak száma, 2020-ban még 123, 2021-ben azonban már csak 117 darabot tartalmazott. Azon iparágakba, amelyek nem kerültek feltüntetésre szabad a befektetés, különösebb engedély nélkül.

Kína ezen felül szigorított a kiadói tevékenység szabályain is, amelynek értelmében korlátozni fogják a nem állami befektetések lehetőségét a szóban forgó piacon, beleértve számos sajtóműfajt, továbbá tilthatják minden olyan tartalom elérhetőségét, amely ellentmond a kormány által meghatározott szocialista értékeknek.

Kikapott a PSG a Dortmundtól a Bajnokok Ligája elődöntőjének első mérkőzésén

A PSG egy nagyon erős Dortmund ellen játszott a Bajnokok Ligája elődöntőjének első mérkőzésén.

Adatvédelmi botrányba keveredhet az egyik legismertebb légitársaság

Vizsgálatot indított az ausztrál Qantas légitársaság egy lehetséges adatvédelmi probléma miatt, amely során nyilvánossá válhattak egyes utasok személyes adatai.