Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
363,54 Ft
Euró
389,47 Ft
Font
455,41 Ft
Bitcoin
57,371 $

A Facebook elmagyarázta, mi okozta a hosszú leállást

Nem várt leállás történt a Facebooknál, illetve más közösségi oldalaknál, de most magyarázatot kaptunk a történtekre.

Fotó: Unsplash
Külföld

Takács Petra

Szerkesztő

Mint arról korábban beszámoltunk, többek között a Facebook is leállt, ráadásul több órára. Nagyon rég volt példa hasonlóra. A hírek szerint 1,5 milliárd Facebook-felhasználó adatait árúsíthatják a sötét weben.

A Facebooknál azonnal nekiláttak a hiba elhárításának, ami azonban távolról sem volt egyszerű. A szakembereknek jó pár órára volt szükségük, hogy minden visszaálljon, de végül sikerrel jártak.

Mintegy hat órán át nem voltak elérhetőek a közösségi hálózat szolgáltatásai, melynek kapcsán a Facebook hivatalos közleményt adott ki, mi is történt pontosan. A CNET cikkében az olvasható, hogy egy hibás konfigurációs módosítás volt az ok.

A mérnöki csapat hamar feltárhatta a problémát, amelynek hátterében bizonyos konfigurációs változtatások álltak az adatközpontok közötti hálózati forgalom területén, mely végül a kommunikáció megszakításához vezetett a nem várt problémák miatt.

Ez a ritka kiesés az Instagramot és a WhatsAppot is érintette. A Facebook pár évvel ezelőtt, még 2019-ben átélt egy hasonló leállást, akkor több mint 14 órán át voltak problémák a kieséssel.

A 2019-es kiesést egy szerverkonfigurációs változtatás jelentette, most pedig egy hibás konfiguráció kényszerítette térdre ideiglenesen a legnépszerűbb közösségi oldalakat.

Kikapott a PSG a Dortmundtól a Bajnokok Ligája elődöntőjének első mérkőzésén

A PSG egy nagyon erős Dortmund ellen játszott a Bajnokok Ligája elődöntőjének első mérkőzésén.

Adatvédelmi botrányba keveredhet az egyik legismertebb légitársaság

Vizsgálatot indított az ausztrál Qantas légitársaság egy lehetséges adatvédelmi probléma miatt, amely során nyilvánossá válhattak egyes utasok személyes adatai.