Dollár
431,79 Ft
Euró
423,20 Ft
Font
482,09 Ft
Bitcoin
19,433 $

Utoljára 13 éve volt akkora leállás a Facebooknál, mint a mai napon

Twenty20
not image

Kulcsár Péter

2021. október 4. - 22:26

A Facebook és a hozzá kötődő alkalmazások és weboldalak hétfő délután 3 óra óta elérhetetlenek világszerte.

A Facebook, a Messenger, az Instagram és a Whatsapp már több mint nyolc órája elérhetetlenek, melynek következtében közel 3 milliárd felhasználó maradt összeköttetés nélkül az egész világon.

Soron kívül Csalafinta patkány miatt maradt áram nélkül több mint 1500 ember

Ha rákattintunk ezekre a weboldalakra vagy rápöccintünk telefonunkon az applikációkra, akkor hibaüzenet fogad minket, vagy egyszerűen be sem töltődik az oldal.

A DownDetector.com hibafigyelő weblapon először csupán néhány régióból véletlenszerűen érkezett hibabejelentés, később azonban már a világ összes pontjáról szállingóztak a leállással kapcsolatos üzenetek.

Utoljára 2019-ben történt hasonló probléma a Facebook szervereivel, akkor egy órán keresztül akadozott a kapcsolat, ám olyan jellegű fennakadás, mint ami ma történt, 2008-ban fordult csak elő, amikor is a teljes rendszert újra kellett indítani, ám akkortájt még nem volt túlságosan népszerű a platform.

Egyelőre nem tudni, mi okozta a meghibásodást, a Facebooknál viszont gőzerővel dolgoznak a helyreállításon, bár bennfentes források szerint óriási a tanácstalanság, mivel az eddig bevált módszerekkel sem sikerült újraindítaniuk a kulcsfontosságú belső szervereket sem.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.