Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
361,62 Ft
Euró
388,86 Ft
Font
452,12 Ft
Bitcoin
62,457 $

Szlávik szerint csináltassunk tesztet, ha úgy gondoljuk, elkaptuk a vírust

Szlávik János szerint ebben a helyzetben sokszor lehetetlen megmondani teszt nélkül, hogy valaki COVID-beteg, vagy allergiás, esetlegesen influenzás.

Fotó: A német-amerikai fejlesztésű Pfizer-BioNTech koronavírus elleni oltóanyaggal, a Comirnaty-vakcinával töltött fecskendők a gyöngyösi Bugát Pál Kórház oltópontján 2021. október 1-jén. MTI/Komka Péter
Belföld

Takács Petra

Szerkesztő

Ez most egy olyan időszak, amikor nehezebb megállapítani, hogy COVID-betegek vagyunk, vagy szimplán allergiásak, esetleg influenzásak. A tesztek azok, amik igazi segítséget nyújtanak, a következtetés nem a megfelelő irány.

„Erre egy szó van, lehetetlen.” – mondta Szlávik a kérdés kapcsán a Mokka vendégeként, hogy mik segíthetnek a következtetésben. „Lehetetlen elkülöníteni a koronavírust és az influenzát, vagy akár az allergiát, hiszen a koronavírus enyhe fertőzése is okozhat orrfolyást, náthát, tüsszögést.” Soron kívül 400 fős küldöttséggel érkezik a kínai elnök, aki miatt a légteret is lezárhatják

Ebben a járványban nagyon nehéz megállapítani teszt nélkül, hogy COVID-betegek vagyunk, vagy másról van szó. 2020 jó példa erre, amikor sokan rohantak orvoshoz, majd kiderült, hogy nem COVID-betegek, hanem csak influenzásak lettek.

„Az influenza azért egy picikét más, de nem lehet, ebben a járványban ezt nem lehet elkülöníteni. Láttuk ezt 2020-ban, amikor indult a járvány, pont egy influenzaszezonban kezdődött.”

Szlávik János az oltatlanoknak üzent

„Rengeteg ember fordult orvoshoz, hogy ő koronavírusos, és nem, kiderült, hogy influenzás. Most ezt végképp nem fogjuk tudni elkülöníteni, tehát mindenki, aki úgy gondolja, megfertőződött, tesztet kell csináltasson ahhoz, hogy kiderüljön, influenzáról, koronavírusról, vagy másról van szó.”

Dráma Párizsban, a PSG kiesésével döntős a Dortmund a Bajnokok Ligájában

Eldőlt, melyik csapat jutott be elsőként a Bajnokok Ligája döntőjébe a PSG és a Dortmund közül.

Az USA után olasz egyetemekre is átgyűrűztek a palesztin-párti tüntetések

Azt követően, hogy az Egyesült Államokban már hetek óta jelentős palesztin-párti megmozdulások zajlanak a különböző egyetemeken, a jelenség az olaszországi felsőoktatási intézményekre is átterjedt.