Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
363,72 Ft
Euró
401,39 Ft
Font
477,93 Ft
Bitcoin
61,269 $

Oroszország cáfolja, hogy hamis koronavírus-adatokat közölnének

Több oldalról is felmerült a gyanú Oroszország kapcsán, hogy jelentősen aluldatálhatják a koronavírus okozta a haláleseteket, főleg azt alapul véve, milyen elenyésző az arányuk a fertőzöttekhez képest.

Külföld
Author image

Nagy Noel

Szerkesztő

Több oldalról is felmerült a gyanú Oroszország kapcsán, hogy jelentősen aluldatálhatják a koronavírus okozta a haláleseteket, főleg azt alapul véve, milyen elenyésző az arányuk a fertőzöttekhez képest.

Oroszországban ugyanis eddig több mint félmillió koronavírus-fertőzöttet találtak, ami világviszonylatban a harmadik legmagasabb adat. Ehhez viszonyítva a halálesetek száma „mindössze „6715” a hivatalos adatok szerint, ami számottevően alacsonyabb, mint más olyan országoké, akik súlyos járványkitörésekkel találták szemben magukat. Soron kívül Orbán Viktor havi 1 millió forintos átlagjövedelmet akar Magyarságon 2-3 éven belül

Erre vonatkozóan Vlagyimir Putyin orosz elnök szóvivőjének, Dmitry Peskovnak is feltették a kérdést, hogy nem találja-e furcsának Oroszország hivatalos koronavírus-áldozataira vonatkozó adatait. A szóvivő röviden, egy diplomatikus nemmel válaszolt a kérdésre, tovább cáfolva a felmerült gyanút.

Peskov korábban azzal kívánta alátámasztani Oroszország ilyen téren kecsegtető számait, hogy messze nem statisztikai manipulációról van szó – mint ahogyan számos orosz és külföldi szakértő feltételezi – hanem a rendkívül hatékony orosz közegészségügyi rendszernek köszönhető, hogy nem következik be több haláleset.

Ehhez hozzátartozik, hogy Oroszországban másképpen veszik nyilvántartásba a koronavírushoz köthető haláleseteket, ugyanis minden „fertőzésgyanús” esetnél boncolást végeznek, és ha a halál okát közvetlenül a koronavírusra lehet visszavezetni, csak akkor jegyzik be úgy, hogy a haláleset a vírushoz köthető.

Többek között az Egészségügyi Világszervezet is kommentálta a rendkívül alacsony orosz halálozási számot, a WHO szerint „meglehetősen nehéz értelmezni” az ország hivatalos adatait.  

Kapcsolódó hír:

https://liner.hu/who-mindig-van-mit-tanulnunk/

Orbán Viktor a pedagógusok béréről: kezd egészen jól kinézni a dolog

A magyar miniszterelnök örömmel látja, hogy a pedagógusok is egyre többet keresnek Magyarországon.

1956-os szervezetek erélyesen tiltakoznak Magyar Péter lépése ellen

A szervezetek a kijelentést azért kifogásolják, mert szerintük „a jelkép pontosan a nemzeti szimbólumok kisajátítása elleni tiltakozás okán jött létre”.