Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
363,52 Ft
Euró
389,51 Ft
Font
455,43 Ft
Bitcoin
57,122 $

La Liga beharangozó: három hónap után helyi derbivel tér vissza a spanyol foci!

A spanyol futball szerelmesei március 10-én láthattak utoljára La Liga mérkőzést, amikor is a Real Sociedad győzte le az Eibar csapatát 2-1-es arányban.

Sport

Nagy Noel

Szerkesztő

A spanyol futball szerelmesei március 10-én láthattak utoljára La Liga mérkőzést, amikor is a Real Sociedad győzte le az Eibar csapatát 2-1 arányban.

A Real Sociedad – Eibar találkozót követően vált véglegessé, hogy a koronavírus rárúgta az ajtót Európára, és azonnali hatállyal minden tömegrendezvényt le kell mondani, ebből kifolyólag a több tízezres szurkolótábor előtt zajló futballmérkőzések is inaktivitásba vonultak. Soron kívül Ösztöndíjjal jutott be a Harvardra egy budapesti gimnázium tanulója

A klubok között azonban a kormány egyetértésével együtt megszületett a döntés, és a mai nappal, vagyis június 11-ével folytatódhatnak a La Liga küzdelmei. Természetesen szigorú protokollok között, zárt kapuk mögött kell lebonyolítani a mérkőzéseket, még a járvány által kevésbé sújtott régiókban sem engedélyezhetik a szurkolók belépést.

A szurkolók hiányát a La Liga vezetése hasonló módon kívánja pótolni, mint ami a Bundesliga vagy a Premier League esetén felmerült, miszerint mesterségesen generált szurkolói hangokkal pótolják a kiesett élményt, amihez az EA Spots audiókönyvtárának segítségét veszik igénybe. Ebből kifolyólag a TV előtt ülőket valamelyest kárpótolják az élő közvetítésekben.

A mai nap folyamán az El Gran Derbivel tér vissza a La Liga, vagyis a Sevilla – Real Betis csatával, amit ma 22:00-tól a Spíler 2-n élőben lehet nyomon követni. Előreláthatólag a Sevilla csapata az esélyesebb, tekintve, hogy a tabellán a harmadik helyet foglalják el, míg a Real Betis a tizenkettedik helyen vitézkedik, viszont mivel a visszatérés utáni első meccsről van szó, meglepetéssel is zárulhat a mérkőzés.

A két csapat előző mérkőzése 2-1-es Sevilla győzelemmel zárult, akkor Lucas Ocampos és Luuk de Jong találatával tudtak győzedelmeskedni a Betis otthonában. A mai napon viszont Ocampos játéka kérdéses, illetve a középpálya egyik fontos pontja, Nemanja Gudelj a sárgalapok miatt biztosan nem fog pályára lépni.

A hétvége folyamán minden csapat megmutatja magát, köztük a tabella abszolút éllovasai, a Barcelona és a Real Madrid is. A Barcelona a Mallorca vendége lesz a szombati nap folyamán, és egy pozitív fejlemény mindenképpen történt velük a kényszerpihenő alatt: Luis Suárez felépült hosszantartó sérüléséből, és vélhetően pályára is léphet. A Mallorca – Barcelona találkozót szombaton 22:00-tól a Spíler 2-n lehet nézni.

A Real Madrid pedig az Eibart fogadja majd, ahol a papírforma alapján a Zidane által irányított királyi gárda az esélyesebb. Fontos hiányzóik lesznek ugyanakkor, ugyanis a nyári sztárigazolásuk, Eden Hazard továbbra is sérüléssel bajlódik. Hazardon kívül Marcelo és Marco Asensio sem fog pályára lépni, ami szintén nagy érvágás a madridiaknak. A blancók vasárnap fognak játszani 19:30-kor, amit a Spíler 2 szintén élőben közvetít.

A hétvége folyamán az összes mérkőzést nyomon lehet követni, mégpedig itt:

  • Granada – Getafe (Péntek 19:30, Spíler 2)
  • Valencia – Levante (Péntek 22:00, Spíler 2)
  • Espanyol – Alaves (Szombat 14:00, Spíler 2)
  • Celta Vigo – Villareal (Szombat 17:00, Spíler 2)
  • Leganes – Valladoild (Szombat 19:30, Spíler 2)
  • Athletic Bilbao – Atletico Madrid (Vasárnap 14:00, Spíler 2)
  • Real Sociedad – Osasuna (Vasárnap 22:00, Spíler 2)

Kapcsolódó hír:

https://liner.hu/a-koronavirus-ota-elso-meccset-jatssza-ma-a-liverpool/

Kikapott a PSG a Dortmundtól a Bajnokok Ligája elődöntőjének első mérkőzésén

A PSG egy nagyon erős Dortmund ellen játszott a Bajnokok Ligája elődöntőjének első mérkőzésén.

Adatvédelmi botrányba keveredhet az egyik legismertebb légitársaság

Vizsgálatot indított az ausztrál Qantas légitársaság egy lehetséges adatvédelmi probléma miatt, amely során nyilvánossá válhattak egyes utasok személyes adatai.