Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
355,71 Ft
Euró
386,98 Ft
Font
451,92 Ft
Bitcoin
67,052 $

Ilyen sem volt még: Több játékos sem tudta, mi a terve Koemannak a Benfica ellen

Lisszabonban ismét nagy hiányosságokat mutatott a csapat a védekezés tekintetében.

...svg content...Fotó: MTI/EPA-EFE/Alejandro Garcia
Sport

Borbély Fanni

Szerkesztő

Sok szó esett arról, hogy a Barca vezetőségében, különösen Joan Laportában nemtetszést váltott ki, hogy a csapat Da Luzban visszatért a három középső védőt alkalmazó rendszerhez. A csapat a Levante ellen 4-3-3-mal jól teljesített, és feltételezhető volt, hogy Koeman ezt a formációt fogja megtartani.

A sport.es azonban a délutáni órákban tette közzé a hírt: az edző visszatért a 3-5-2-re. A valóság az, hogy a hír nem csak külső, hanem belső meglepetést is okozott az öltözőben. Bár a Barca szombaton játszott Paco Lopez csapata ellen, és így vasárnap, hétfőn és kedden volt ideje a Da Luzban alkalmazott rendszert próbálgatni, az igazság az, hogy Koeman csak órákkal a meccs előtt döntött úgy, hogy három középső védővel játszik. Soron kívül Verőcei halálos hajóbaleset: felvételek a kutatásról az eltűntek után

Vagy legalábbis ezt csak szerdán közölte bizonyos játékosokkal. Ez azt jelenti, hogy sem vasárnap, sem hétfőn, sem kedden nem dolgozták ki azokat a helyzeteket, amelyekkel a csapat a Benfica támadóival szemben szembesülne. Az igaz, hogy a vasárnapi egy regenerációs edzés volt, egy olyan típusú edzés, amelyen soha nem dolgoznak taktikai lépéseken.

Néhány játékos egészen szerdáig nem tudta a kezdőcsapatát, vagy a cseréjét. Igaz, hogy ez a körülmény általában akkor fordul elő, ha egy edzőnek több kételye is van, mint ahogyan az Koeman esetében is történt Portugáliában, de így is érdekes információ, hogy a Barca alakulata nem sok előzetes tudással vágott neki a Da Luz-i összecsapásnak: sem a felállást, sem az alkalmazandó rendszert nem ismerte.