Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
353,56 Ft
Euró
394,23 Ft
Font
469,46 Ft
Bitcoin
63,156 $

Kezdetét veszi egy ígéretes koronavírus-gyógyszer emberi tesztelési szakasza

Megkezdődött az emberi kísérleti szakasza az Egyesült Államokban egy olyan gyógymódnak, ami potenciálisan gyógyítani és megelőzni is tudja a koronavírus-fertőzést.

Tudomány
Author image

Nagy Noel

Szerkesztő

Megkezdődött az emberi kísérleti szakasza az Egyesült Államokban egy olyan gyógymódnak, ami potenciálisan gyógyítani és megelőzni is képes a koronavírus-fertőzést.

A Regeneron Pharmaceuticals által kifejlesztett gyógymód abban áll, hogy egy úgynevezett „antitest-koktélt” juttatnak az emberek négy különböző, tanulmány alá vont csoportjának szervezetébe, melytől azt remélik, ha sikerrel zárulnak a tesztek, akkor már ősszel elérhető lesz mindenki számára. Soron kívül Megvan a dátum: ekkor valósulhat meg a vita, amin Magyar Péter és Orbán Viktor is jelen lesz

Az első tanulmány alá vont csoport, akik a COVID-19 miatt kerültek kórházba; a második, akik tüneteket produkálnak, de nem kerültek kórházba; a harmadik az egészségesek, de magas kockázati kategóriába tartozók; míg a negyedik az egészségesek, de fertőzöttekkel közeli kapcsolatba kerülők.

Dr. George Yancopoulos, a Regeneron társalapítója szerint olyan egyéni antivirális antitest-koktélt sikerült összerakniuk, ami potenciálisan nem csak a fertőzés gyógyítására, de a megelőzésére is alkalmas lehet:

„A világnak nem elég, ha csak egy megoldás elérhető, ezért minél több megoldásra van szükség, ami az innovatív biogyógyszer-ipar segítségével annyi embernek teheti elérhetővé a különféle gyógymódokat, amennyinek csak lehetséges”

A Regeneron tudósainak olyan koktélt sikerült összeállítania, ami kettő típusú antitestet egyesít gyógyszer formájában. A kísérletek első szakaszában először felmérik, biztonságos-e embereken használni a készítményt, ám ezzel együtt azt is folyamatosan vizsgálják, hogy a gyógyszer hatásos-e.

Kapcsolódó hírünk:

https://liner.hu/ujabb-gyogyszer-tunik-hatekonynak-a-koronavirussal-szemben/