Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
364,20 Ft
Euró
390,23 Ft
Font
456,08 Ft
Bitcoin
57,848 $

Húsz év börtönt kaphatnak, amiért meg akarták gyilkolni Orbán Viktort

Emberölés előkészületének bűntette mellett alkotmányos rend erőszakos megváltoztatására irányuló kísérlettel vádolják az ügyészek az egyik csoport tagjait, akik Posta Imréhez kötődnek.

MTI/Máthé Zoltán
Belföld

Kulcsár Péter

Szerkesztő

Az ügyészség szerint a közéleti szereplők meggyilkolására történő buzdítás kimerítette az alkotmányos rend megdöntésére irányuló kísérlet fogalmát.

A Büntető törvénykönyv (Btk.) az utóbbi esetében öttől húsz évig terjedő vagy életfogytiglani szabadságvesztést helyez kilátásba, így akár 20 év börtönt is kaphatnak az ügyben érintett személyek – írta a Magyar Nemzet. Soron kívül Ösztöndíjjal jutott be a Harvardra egy budapesti gimnázium tanulója

A gyanúsítottak, Posta Imre, a Köztársasági Őrezred pszichológusa és társa, K. Áron, a leleplezés előtt még nem álltak neki a merényletek megtervezéséhez, ha viszont így tettek volna, akár életfogytiglani büntetéssel is szankcionálhatnák őket.

A megalapozott gyanú szerint létrehozták a Magyarok Felelős Nemzeti Kormánya nevű, az alkotmányos rend erőszakos megváltoztatására irányuló szervezetet. K. Áront bírói hatalommal ruházták fel, míg Posta Imre feladata a végrehajtói hatalom megszervezése volt. 

Eközben a legfrissebb hírek szerint a merényletet tervező csoport vezetőit letartóztatták, további részleteket pedig itt olvashatsz az ügyről:

Letartóztatták annak a csoportnak a vezetőit, akik magyar politikusok ellen akartak merényletet elkövetni

Kikapott a PSG a Dortmundtól a Bajnokok Ligája elődöntőjének első mérkőzésén

A PSG egy nagyon erős Dortmund ellen játszott a Bajnokok Ligája elődöntőjének első mérkőzésén.

Adatvédelmi botrányba keveredhet az egyik legismertebb légitársaság

Vizsgálatot indított az ausztrál Qantas légitársaság egy lehetséges adatvédelmi probléma miatt, amely során nyilvánossá válhattak egyes utasok személyes adatai.