Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
362,78 Ft
Euró
389,08 Ft
Font
454,74 Ft
Bitcoin
58,804 $

Előválasztás: alakul az újabb csörte, a Momentum szavazatvásárlással vádolja az MSZP-t

Bodrozsán Alexandra, a Momentum kecskeméti előválasztási képviselőjelöltje számolt be részletesen az esetről.

Bajnai Gordon volt miniszterelnök, az Együtt-PM szövetség vezetõje (k), valamint Laskovics Diána (b) és Király József (j), az Összefogás országgyûlési képviselõjelöltjei a Kecskeméti Ifjúsági Otthonban tartott lakossági fórumukon 2014. március 24-én. MTI Fotó: Ujvári Sándor
Belföld

Nagy Noel

Szerkesztő

Bodrozsán a saját közösségi oldalán számolt be arról, hogy a szombati nap folyamán tömegével buszoztattak embereket a szavazósátorhoz, valamint 2000-4000 forintokkal próbálták rávenni őket, hogy szavazzanak a szocialista jelöltekre.

Mint fogalmazott, a füle hallatára próbálták tisztességtelenül rávenni az előválasztási ellenfeleit, hogy az MSZP színeiben Kecskeméten induló Király Józsefet, a miniszterelnök-jelölti versenyben pedig Karácsony Gergelyt támogassák. Soron kívül Némi csapadékra van kilátás pénteken, de akár 27 fok is lehet napközben

Bodrozsán közölte, hogy az eset bizonyítására több felvétel is készült, amelyet azóta eljuttatott az Országos Előválasztási Bizottsághoz, amelyet arra kért, hogy tiltsák el a szocialistákat a további jogsértésektől, választási csalás miatt pedig léptessék vissza Király Józsefet.

„Álláspontom szerint a fenti cselekmény sérti az előválasztás tisztaságát, valamint az előválasztásban történő önkéntes részvételre vonatkozó alapelveket. Továbbá alkalmas arra, hogy a jelöltek és a jelölő szervezetek közötti esélyegyenlőséget tisztességtelen és etikátlan módon Király József javára és a többi jelölőszervezet és jelölt hátrányára változtassa meg”

A Momentum kecskeméti jelöltje a posztban beidézte a közös értéknyilatkozat két pontját, a négyes és hetes pontokat, amelyekbe szerinte ütközik a szocialisták szavazóutaztatása, ezért is kéri Király visszaléptetését.

Bodrozsán kiemelte, hogy ellenfele nem először sértette meg az etikai nyilatkozatban vállaltakat és bár eddig türelemmel állt hozzá, most már betelt a pohár. Mint fogalmazott, tisztességes és becsületes politizálást szeretne, ugyanezt várja társaitól is.