Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
365,61 Ft
Euró
401,49 Ft
Font
479,63 Ft
Bitcoin
62,058 $

Szuperliga: az UEFA felfüggeszti a jogi lépéseket a Real Madrid, a Juventus és a Barcelona ellen

Az UEFA bejelentette, nem tesznek jogi lépéseket a Szuperliga mellett kitartó három európai klubbal szemben.

...svg content...MTI/EPA/Antonio Bat
Sport
Author image

Kulcsár Péter

Szerkesztő

A három európai topcsapat korábban azzal panaszolta be az UEFA-t a bíróságon, hogy nem engedték meg számukra a saját kontinensviadaluk megalapítását, mondván ez versenytörvényekbe ütközne.

Az Európai Labdarúgó-szövetség a Szuperligához eredetileg csatlakozni kívánó kilenc klub (Arsenal, Chelsea, Liverpool, Manchester City, Manchester United, Tottenham Hotspur, Atlético Madrid, AC Milan, Inter) kapcsán közölte, az áprilisban belengetett pénzügyi szankciókat nem kell kifizetniük, ha végleges marad a döntésük – adta hírül a Sky News. Soron kívül Videóra vettek egy kényszerleszállás közben kigyulladt Airbus utasszállító gépet

A májusi pénzbírságot azonban kiszabták, ami egy 15 millió eurós szimbolikus összeg lesz, továbbá egy szezonon keresztül a bevételük 5 százalékát az UEFA-nak kell átutalniuk, ami szintúgy nem számít jelentős tételnek a gigaklubok szempontjából.

Mondhatni könnyen megúszták a perpatvart, és bár egy ideig úgy tűnt, van ráció az elképzelésükben, abban végül mindkét fél megegyezett, hogy az európai futball jövőjének korántsem kedvezett volna a Szuperliga elindítása.

Kérdéses, meddig tart még ki a Real Madrid, a Juventus és a Barcelona a megvalósítás mellett, melynek esélye minimálisra csökkent az elmúlt hónapokban, miközben a szurkolók is kezdik elfelejteni az ügyet.

Magyar Péter elárulta, miért nem mutatták meg a teljes tömeget szombatról

Magyar Péter elmondása szerint nem kaptak engedélyt, így a drónt nem használhatták, viszont a 100 ezres tömegről nem volt szó.