Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
361,59 Ft
Euró
389,35 Ft
Font
453,65 Ft
Bitcoin
63,264 $

William Shatner is meghódíthatja a világűrt Jeff Bezos rakétájával

Ha hihetünk a pletykáknak, akkor a közeljövőben a Star Trek legendás Kirk kapitányát játszó színész is kijuthat az univerzumba, hála a Blue Origin felajánlásának.

Facebook/William Shatner
Tudomány

Kulcsár Péter

Szerkesztő

A TMZ magazin riportjából megtudhattuk, a 90 éves kanadai színész lehet a soron következő sztár, aki helyet kaphat a Jeff Bezos vezette vállalat második repülésén, mely során ismét űrturistákat szállíthatnak a New Shepard űrhajóval az univerzumba.

Nem Shatner lenne a legidősebb ember, aki valaha is kint járt a világűrben, az első repülés óta ugyanis a veterán pilótaoktató, Wally Funk büszkélkedhet a rekorddal, aki 92 évesen jutott ki a Kármán-vonalhoz. Soron kívül Még mindig nem találják a tavaly augusztusban eltűnt 12 éves szolnoki fiút

A lap értesülései szerint egyébként egy dokumentumfilmet is terveznek forgatni a Star Trek sztárjáról, az viszont még kérdéses, kivel vagy kikkel kezdheti meg űrkalandját a sokak által kedvelt színész.

A Blue Originnek egyébként jól jönne némi hírnév, hiszen múlt héten a NASA megvádolta a vállalatot azzal, hogy szándékosan hátráltatják a Hold-missziót különféle perekkel pusztán azért, mert az űrügynökség pályázatát nem ők, hanem a rivális SpaceX nyerte.

Mindeközben Elon Musk egy sokkal nagyobb kaliberű tettet hajtott végre űrvállalatával, hiszen az Inspiration4-küldetés révén napokon keresztül Föld körüli pályán reptetett olyan űrturistákat, akik korábban egyetlen speciális kiképzésen sem vettek részt, ami megsüvegelendő teljesítményként értékelhető.

18 millió euróért vásárolhatja meg Mbappé Sergio Ramos madridi házát

Egyre több információ lát napvilágot azzal kapcsolatban, hogy a francia sztárjátékos a következő szezontól már a Real Madridot erősíti.