Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
361,57 Ft
Euró
389,05 Ft
Font
452,41 Ft
Bitcoin
63,470 $

Elfogatóparancsot adott ki az FBI Gabby Petito vőlegénye ellen

Az FBI elfogatóparancsot adott ki a jelenleg ismeretlen helyen tartózkodó Brian Laundrie, a meggyilkolt Gabby Petito egykori vőlegénye ellen, miután a férfi nem hozzá tartozó bankkártyát használt augusztus 30. és szeptember 1. között.

Fotó: Flickr
Külföld

Fazekas Kiara Barbara

Szerkesztő

Miután Laundrie visszatért Floridába barátnője nélkül, azonban sem a rendőrséggel, sem Petito családjával nem vette fel a kapcsolatot. A nő édesanyja 10 nappal később jelentette Gabby Petito eltűnését, akinek a holttestét vasárnap találták meg a wyomingi Grand Teton Nemzeti Parkban, amelyet a pár korábban meglátogatott. A halottkém gyilkosságnak minősítette a halált, azonban a pontos okát nem erősítették meg. 

Wyoming kerületi bírósága által szerdán kiadott vádirat szerint Laundrie több, mint 1000 dollár pénzforgalmat bonyolított egy olyan bankkártyán, amely nem hozzá tartozott – írja a BBC. Soron kívül 400 fős küldöttséggel érkezik a kínai elnök, aki miatt a légteret is lezárhatják

„Ez az elfogatóparancs országszerte lehetővé teszi Laundrie letartóztatását, azonban az FBI és a partnerei továbbra is vizsgálják Petito halálnak körülményeit“

– mondta Michael Schneider, az FBI különleges ügynöke.

Laundrie ügyvédje, Steve Bertolino azt mondta, hogy „megértette, hogy az elfogatóparancs a [Gabby Petito] halála után bekövetkezett tevékenységekhez kapcsolódik, és nem a halál tényéhez“.

Brian Laundrie múlt hétvégén tűnt el, miután múlt hét kedden közölte a családjával, hogy kirándulni megy, de nem tért vissza. Bár az eltűnése előtt nem volt hajlandó beszélni a nyomozókkal, nem gyanúsították gyilkossággal. Otthona közelében, a floridai North Port mellett keresik, egy 24 000 hektáros természetvédelmi területen. Hét elején a Laundrie-család házát is átkutatták, ahonnan több dobozt elhoztak, és elvontattak egy ezüst Ford Mustangot.  

Vitézy Dávid Karácsony Gergelynek: ezt le kell állítani!

Vitézy Dávid főpolgármester-jelölt arra szólítja fel Karácsony Gergely jelenlegi főpolgármestert, hogy állítsa le az üresen álló kelenföldi kollégiumi épület értékesítési folyamatát.