Amerika mindent bevet: az eltűnt lány keresése közben a barátjának is nyoma veszett

Fotó: Unsplash/Tobias Tullius
not image

Fazekas Kiara Barbara

2021. szeptember 19. - 16:37

A rendőrség keresni kezdte Brian Laundrie-t a floridai mocsarakban, miközben folytatódik a több ezer kilométerre eltűnt barátnője utáni keresés is.

Laundrie nem volt hajlandó beszélni a rendőrséggel vagy a barátnőjének, Gabby Petitónak a családjával, miután egyedül tért vissza egy hosszú útról azután, hogy barátnőjének nyoma veszett. 

Majd Brian Laundrie is eltűnt: utoljára kedden látták, amikor a szülei szerint hátizsákkal indult el otthonról, és közölte velük, hogy kirándulni megy a környékre. Az eddigi információk szerint a Carlton Rezervátumba ment a város északi részébe, amely nagyjából 25 ezer hektárt ölel fel – írja a New York Post

A keresés első napja, amelyben 50 helyi rendőr, az FBI, drónok és K9-es keresőkutyák is részt vettek, eredménytelenül zárult. 

Josh Taylor, a rendőrség szóvivője elmondta, hogy a Laundrie ismeri a vadont, akár hónapokig is képes kibírni a természetben. 

„Próbáltunk figyelni, hogy hol van, hogy szükség esetén elérhessük őt? Igen. De az erőforrásainkat Gabby megtalálására összpontosítottuk“

– mondta Taylor. 

A keresést tovább folytatják Laundrie ügyében, miközben az FBI leszűkítette a 22 éves Gabby Petito keresésének helyét a wyomingi Grand Teton Nemzeti Park kempingjének területére.