Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
354,27 Ft
Euró
385,44 Ft
Font
449,32 Ft
Bitcoin
65,840 $

Kiszivárogtak az RTX 3080 Super videokártyák specifikációi

Hónapokkal az Nvidia hivatalos bemutatója előtt felkerült a világhálóra a soron következő újgenerációs GPU összes fontos részlete.

...svg content...Nvidia
Smart

Kulcsár Péter

Szerkesztő

Habár tavaly ősszel debütáltak az Nvidia 30-as szériájú grafikus kártyák, a világszerte egyre inkább eszkalálódó chiphiány, valamint a bitcoin bányászat térnyerése következtében csupán kétszeres-háromszor árakon kaphatóak az egyébként forradalmi GPU-k.

Az óriási hiány ellenére az Nvidia rekordbevételt könyvelhetett el 2020-ban és 2021-ben is, melynek apropóján nem álltak le, és belengették, hogy hamarosan piacra dobják a 3080-as kártyák Super változatát. Soron kívül Magyar Péter márciusban távozott a Hodler Alapkezelőtől is

A Game Rant magazin szúrta ki az egyik bennfentes iparági forrás Twitterén azokat az adatokat, amelyek egyértelműen az RTX 3080 Super specifikációira utalnak. A bejegyzés szerint az új GPU-k 8 960 magot kaphatnak majd, miközben 12 GB GDDR6X memóriával lesznek ellátva.

Mindez azt jelenti, hogy a teljesítménybeli ráncfelvarráson átesett 3080 Super kártyák nagyjából 5 százalékkal erősebbek lehetnek az alapváltozathoz, vagyis a 3080-hoz képest, miközben a kezdőáruk hasonló szinten mozoghat.

Természetesen nem szabad tényként kezelni a szivárogtatásokat, hiszen az Nvidia előreláthatólag 2021 év végén vagy 2022 év elején mutathatja be a Super-széria soron következő darabját, így nem árt óvatossággal figyelnünk a helyzet alakulását.

Vitézy Dávid keményen üzent: Karácsony Gergely megfutamodott

Vitézy Dávid, úgy érzi, Karácsony Gergely megfutamodott az ATV főpolgármester-jelölti vitájától szerdán.