Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
365,80 Ft
Euró
390,95 Ft
Font
457,88 Ft
Bitcoin
60,896 $

Meglépi az Apple azt, amit korábban még lehetetlennek tartottak

Az elképesztő mennyiségű készpénztartalékon ülő Apple a jelek szerint úgy döntött, hogy processzorfronton is saját kezébe veszi az irányítást.

Smart

Takács Petra

Szerkesztő

Az elképesztő mennyiségű készpénztartalékon ülő Apple a jelek szerint úgy döntött, hogy processzorfronton is saját kezébe veszi az irányítást.

Az idei WWDC fejlesztői konferencia hamarosan kezdetét veszi, ennek köszönhetően pedig sorra érkeznek a különböző bejelentésekkel kapcsolatos hírek, melyek közül az egyik legnagyobb és legérdekesebb az lehet, hogy a coupertinói vállalat saját fejlesztésű processzorokra cseréli az Intel lapkáit. Soron kívül Szentkirályi Alexandra megegyezett Lázár Jánossal a BKK-s dolgozói jegyekről

Korábban szinte senki sem gondolta volna, hogy a számos folyamatban lévő fejlesztés mellett egy ekkora projektbe is belevág az Apple, ám úgy tűnik, ez megtörtént, hiszen sok helyen kész tényként közlik, hogy a következő-generációs MacBook és iMac gépekben már nem az Intel, hanem a saját fejlesztésű ARM-alapú processzorok kapnak helyet.

Az első chip egy 12-magos vezérlő lehet, amely 5nm-es gyártástechnológiával készül, és amely vélhetően a 12 colos MacBookban jelenik majd meg először. A szóban forgó lapka a hírek szerint nagyobb teljesítmény leadására lesz majd képes, mint az Intel azon processzora, mely a jelenlegi laptopokat hajtja.

A lépés teljesen logikus lenne a gyártótól, hiszen egyrészt csökkenthetnék a függőségüket partnereiktől, másrészt pedig az egyedi készítésű ARM-chipek az iPhone és iPad készüléknél már bizonyítottak, így miért ne próbálnák azt ki a MacBook és iMac gépeknél is.

A MacBook modellek esetében ráadásul további előnyök is jelentkezhetnek, hiszen azáltal, hogy egy ilyen meghatározó alkatrész tervezését és gyártását is magára vállalja az Apple, az optimalizáció is új szintre léphet, ami az akkumulátor üzemidejére is pozitív hatással lehet.

Még több Apple:

https://liner.hu/napi-szinten-raboljak-ki-az-apple-uzleteit-a-tuntetok-a-ceg-azonban-fel-fog-lepni-ellenuk/

Bőnyi iskolai késelés: javítóintézetbe kerül a 12 éves elkövető

30 napra rendelte el a Győri Járásbíróság annak a 12 éves lánynak a letartóztatását, aki szívtájékon szúrta osztálytársát.