Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
364,05 Ft
Euró
390,26 Ft
Font
456,31 Ft
Bitcoin
57,808 $

Ezzel az ötlettel kerülnék el, hogy még egy „Szuperliga” jöjjön létre

Hatalmas felháborodást keltett korábban a legnagyobb európai csapatok ötlete, hogy különválva létrehozzák az Európai Szuperligát.

Az Arsenal futballklub szurkolói a klub tulajdonosa, Stan Kroenke távozását követelik a londoni Emirates Stadion elõtt 2021. április 23-án. Április 19-én az európai labdarúgás tizenkét élklubja - köztük az Arsenal - bejelentette a labdarúgó Európai Szuperliga létrehozását. A tervet a legfelsõbb politikai, valamint sportszakmai körökben, a nemzetközi (FIFA) és az európai (UEFA) szövetség részérõl is széleskörû ellenérzés fogadta. Szurkolói csoportok szintén éles kritikákat fogalmaztak meg a tervezett sorozattal szemben. Késõbb a legtöbb csapat visszalépett a szuperligától. MTI/EPA/Facundo Arrizabalaga
Sport

Nagy Noel

Szerkesztő

Amilyen hirtelen létrejött, annyira hirtelen össze is omlott az Európai Szuperliga, ugyanis a Premier League ’Big Six’, az Internazionale, az AC Milan és az Atletico Madrid is végül jelezte, hogy mégsem kívánnak részt venni a projektben.

Elsősorban Florentino Pérez lázálma maradt így a szuperbajnokság, amelyben még hivatalosan a Real Madrid, az FC Barcelona és a Juventus továbbra is szerepel. Annak azonban csekély a valószínűsége, hogy meg is fog valósulni az ötlet. Soron kívül Ösztöndíjjal jutott be a Harvardra egy budapesti gimnázium tanulója

Angliában pedig már egy olyan mechanizmus kezdtek kifejleszteni, ami meg is akadályozza a jövőben, hogy ehhez hasonló projektekben részt vegyenek. Ennek az egyik formája az úgynevezett „aranyrészvény”, amelynek több eleme lesz.

Az egyik, hogy a szurkolók vétójogot kapnának a klubnál, ha az egy új bajnokságban vagy tornán kíván részt venni – írja a brit iNews. Ez nem von magával javaslati jogot, így a szurkolók nem kezdeményezhetnek egy kupába/bajnokságba való csatlakozást, csak vétózhatják, amit a klub kezdeményezett.

A másik vetülete az aranyrészvénynek pedig lényegében az „örökség” védelme lenne, vagyis a szurkolók kezébe kerülne a helyszínre, stadionra, színekre és a logóra vonatkozó pénzügyek teljes irányítása.

Tracey Crouch volt brit sportminiszter pedig azt is megerősítette, hogy egy független szabályozószervezetet terveznek létrehozni a futballra vonatkozóan, amely annak pénzügyi oldalát ellenőrizné és vizsgálná.

Kikapott a PSG a Dortmundtól a Bajnokok Ligája elődöntőjének első mérkőzésén

A PSG egy nagyon erős Dortmund ellen játszott a Bajnokok Ligája elődöntőjének első mérkőzésén.

Adatvédelmi botrányba keveredhet az egyik legismertebb légitársaság

Vizsgálatot indított az ausztrál Qantas légitársaság egy lehetséges adatvédelmi probléma miatt, amely során nyilvánossá válhattak egyes utasok személyes adatai.