Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
363,52 Ft
Euró
389,51 Ft
Font
455,43 Ft
Bitcoin
57,122 $

Ennyi pénzből kell gazdálkodnia a Barcának a következő szezonban

Jóváhagyták mind a múlt szezon gazdasági lezárását, mind a következő idény költségvetését.

Fotó: Facebook/FC Barcelona
Sport

Kornis Vivien

Szerkesztő

Nem újdonság, hogy a koronavírus-járvány kirobbanása óta rengeteg futballklub pénzügyi nehézségekkel néz szembe, amely a múlt szezon veszteségei mellett a következőre is rányomhatja a bélyegét.

Hogy ez hogyan befolyásolta akár csak az átigazolásokat is, azt a nyáron láthattuk, most pedig azt is, hogy miként alakulnak majd a következő idényre szóló keretek. Soron kívül Ösztöndíjjal jutott be a Harvardra egy budapesti gimnázium tanulója

Szeptember 16-án, csütörtökön ült össze az FC Barcelona vezetősége, hogy jóváhagyják a 2020-2021-es szezon gazdasági lezárását, mely figyelemre méltó 481 millió eurós veszteséget produkált.

Jóváhagyták a 2021-2022-es szezon működési költségvetését is – 765 millió euróról döntött a legendás labdarúgó csapat vezetése. A tagok közgyűlését október 16-17-re tervezik – közölte a spanyol klub.

A Sport.es beszámolója szerint a közgyűlést éppen arra a hétvégére szervezik meg, amikor a Valencia CF a Camp Nou pályájára látogat.

Összehasonlításképp: Barca a 2020-2021-es szezonra 828 millió eurós keretről döntött a katalán klub vezetése, míg a 2019-2020-as szezon gazdasági lezárásakor 97 millió eurós veszteséget ért el a csapat – az arra az idényre jóváhagyott, több mint egy milliárd eurós büdzsével.

Kikapott a PSG a Dortmundtól a Bajnokok Ligája elődöntőjének első mérkőzésén

A PSG egy nagyon erős Dortmund ellen játszott a Bajnokok Ligája elődöntőjének első mérkőzésén.

Adatvédelmi botrányba keveredhet az egyik legismertebb légitársaság

Vizsgálatot indított az ausztrál Qantas légitársaság egy lehetséges adatvédelmi probléma miatt, amely során nyilvánossá válhattak egyes utasok személyes adatai.