Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
363,52 Ft
Euró
389,51 Ft
Font
455,43 Ft
Bitcoin
57,122 $

A Nicholas hurrikán árvízveszélyt hozott magával Texasban és Louisianában

A Nicholas hurrikán egy újabb csapást mért az Egyesült Államokra az Ida után.

Fotó: MTI/AP/Gerald Herbert
Külföld

Borbély Fanni

Szerkesztő

A Nicholas kedden lelassult Houston felett, miután 1-es kategóriájú hurrikánként csapott le a texasi öböl partvidékére, és több mint félmillió lakos áramellátását szüntette meg. A Nemzeti Hurrikánközpont szerint a vihar még mindig „életveszélyes árvizeket” okozhat a déli mélységekben az elkövetkező napokban.

A Nicholas, az idei hurrikánszezon 14. névre keresztelt vihara több mint kilenc centiméternyi csapadékot zúdított Houstonra – és egyes területeken ennek több mint kétszeresét is elérheti. Több mint hatmillió emberre adtak ki figyelmeztetés a hirtelen áradások miatt Texas délkeleti részétől egészen Florida Panhandle-ig. Soron kívül Ösztöndíjjal jutott be a Harvardra egy budapesti gimnázium tanulója

2017-ben a Harvey hurrikán ugyanezen a területen rekordmennyiségű, 60 centiméternyi esővel csapott le, de Louisiana is lábadozik a két héttel ezelőtti Ida hurrikán után – írja a CBS News.

„Az egyik legmegrendítőbb része ennek az, hogy a legsúlyosabb eső most várhatóan azokon a területeken fog esni, amelyeket az Ida hurrikán a leginkább tönkretett”

– mondta John Bel Edwards kormányzó kedden.

Kikapott a PSG a Dortmundtól a Bajnokok Ligája elődöntőjének első mérkőzésén

A PSG egy nagyon erős Dortmund ellen játszott a Bajnokok Ligája elődöntőjének első mérkőzésén.

Adatvédelmi botrányba keveredhet az egyik legismertebb légitársaság

Vizsgálatot indított az ausztrál Qantas légitársaság egy lehetséges adatvédelmi probléma miatt, amely során nyilvánossá válhattak egyes utasok személyes adatai.