Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
355,71 Ft
Euró
386,98 Ft
Font
451,92 Ft
Bitcoin
67,017 $

Hat amerikai rendőr kaphat fegyelmit a halálos capitoliumi lázadások részeként

Összesen hat rendőr nézhet szembe potenciális fegyelmi eljárással a Washingtonban történtek miatt, ami halálos áldozatot is követelt.

...svg content...Fotó: Pixabay
Külföld

Hujber Dávid

Szerkesztő

A Szputnyik beszámolója szerint az amerikai Capitoliumi Rendőrség (USCP) fegyelmi eljárást javasol azon hat rendőrrel szemben, akik nem helyes magatartást tanúsítottak a január elején történt halálos lázadások során.

A rendőrség hétvégén adta ki a közleményét, mely szerint több mint 30 belső vizsgálatot folytattak le a felelősségre vonások kapcsán, ugyanakkor az ügyészség egyik esetben sem talált elegendő bizonyítékot ahhoz, hogy bárkit is bűncselekménnyel vádoljanak. Soron kívül A Budapesten fogva tartott olasz antifasiszta nő szerint igazságtalanság áldozatává vált

Ettől független hat rendőr fegyelmit kaphat, amiért nem tanúsítottak helyes magatartást. Három tisztet méltatlan magatartással vádolnak, egyet helytelen megjegyzésekkel, egyet a parancsok be nem tartásával, egyet pedig helytelen információterjesztéssel.

A rendőrség egyelőre nem közölt részleteket, és egyik tiszt nevét sem hozta nyilvánosságra. A január 6-án történt lázasért Donald Trump, az USA korábbi elnökének támogatóinak egy csoportja volt a felelős, akik erőszakos módon hatoltak be a Capitolium épületébe.

Az FBI nyilvánosságra hozta az első dokumentumot, ami a 9/11-es támadásokhoz kapcsolódik

Tették ezt amiatt, mert választási csalásra gyanakodtak, és nem akarták, hogy Joe Biden vegye át a hatalmat. Az egyik tüntetőt lelőtték, aki a helyszínen életét vesztette, majd több mint 500 ember ellen emeltek vádat a zavargásokban való részvétel miatt.

Biden az előző hónapban írta alá azt a kongresszus által elfogadott jogszabályt, amely négy kongresszusi aranyérmet ad át azoknak a rendfenntartó erőknek, akik a zavargások ideje alatt megvédték az amerikai Capitolium épületét.

Hajdú Péter szerint Magyar Péter csak köszönettel tartozik Orbán Viktoréknak

Hajdú Péter hosszasan reagált Magyar Péternek egy bejegyzésben, és azt mondta, többek között Orbán Viktornak, Mészáros Lőrincnek és Rogán Antallnak is köszönettel tartozik.