Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
363,52 Ft
Euró
389,51 Ft
Font
455,43 Ft
Bitcoin
57,122 $

Teleportációs szabadalmat nyújtott be a világ egyik legnagyobb chipgyártója

Az AMD mérnökei egy különleges szabadalmat kívánnak hitelesíteni, melynek segítségével a kvantumszámítógépek alapját képező qubiteket lehet egyik helyről a másikra szállítani.

Twenty20
Tudomány

Kulcsár Péter

Szerkesztő
TÉMÁK

Az új szabadalomban a teleportációs komputerek multi-SIMD kvantumprocesszorának tervrajzát és működésének fundamentumait fektették le, amely révén egy lépéssel közelebb kerültek a kvantumszámítógépek mindennapi használatához – írta a Tom’s Hardware portál.

Habár a Google már 2019-ben bejelentette, hogy sikerült megvalósítaniuk az úgynevezett kvantumfölényt, később pedig Kínában szintén realizálták ugyanezt, melynek révén a rendszer percek alatt végezhet el olyan számítási folyamatokat, amikhez a világ legerősebb szuperszámítógépét használva kétmilliárd évre lenne szükség. Soron kívül Ösztöndíjjal jutott be a Harvardra egy budapesti gimnázium tanulója

A kvantumteleportációs architektúra bonyolult procedúrák sorát tartalmazza, melyek közül kiemelendő a kvantumkomputerek stabilitását megcélzó qubitek helyzetváltoztatásának biztonságossá tétele, amit komplex számításokkal lehet elérni.

A teleportáció a teljes, feldolgozás alatt álló régióban azonos terheltség mellett történik, ami azt jelenti, hogy a qubitek egymástól függetlenül is képesek felvenni a végső állapotukat, és nem kell hozzá egy meghatározott sorrendet alkalmazni.

Az AMD új szabadalmának köszönhetően sokkal stabilabb és hatékonyabb architektúrával bővülhet a kvantumkomputerek tárháza, és már csak egy karnyújtásnyira vagyunk attól, hogy bekövetkezzen a várva várt kvantumforradalom a számítástechnikában.

Kikapott a PSG a Dortmundtól a Bajnokok Ligája elődöntőjének első mérkőzésén

A PSG egy nagyon erős Dortmund ellen játszott a Bajnokok Ligája elődöntőjének első mérkőzésén.

Adatvédelmi botrányba keveredhet az egyik legismertebb légitársaság

Vizsgálatot indított az ausztrál Qantas légitársaság egy lehetséges adatvédelmi probléma miatt, amely során nyilvánossá válhattak egyes utasok személyes adatai.