Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
363,37 Ft
Euró
389,55 Ft
Font
454,96 Ft
Bitcoin
57,519 $

Négygólos vereséget szenvedett a magyar válogatott Anglia ellen

Magyarország a világ egyik legjobb csapata ellen folytathatta a világbajnoki selejtezőcsoportot, akik a legutóbbi Európa-bajnokságon a második helyen zártak, miután kikaptak a döntőben az olaszoktól.

Fotó: Az angol Raheem Sterling (k) gólt szerez a labdarúgó világbajnoki selejtezők 4. fordulójában játszott Magyarország - Anglia mérkőzésen a Puskás Arénában 2021. szeptember 2-án. Balról Schäfer András, jobbról Gulácsi Péter kapus. MTI/Illyés Tibor
Sport

Takács Petra

Szerkesztő

A magyarok az Eb-n is bizonyították, hogy a világ legjobbjainak is képesek feladni a leckét, ami miatt a britek sem vehették félvállról a mérkőzést, távolról sem. Mindkét keretben voltak változtatások, magyar oldalról a legjobb hírt Szoboszlai visszatérése jelentette, aki a korábbi sérülése miatt a kontinenstornát is kénytelen volt kihagyni.

Magyarország egyáltalán nem volt megilletődött, de az ellenfél szép lassan átvette a kezdeményezést, legalábbis minél többet próbálták birtokolni a labdát és gyorsan járatták azt. Az első húsz percben apróbbnak mondható helyzeteket láthattunk, Gulácsinak nem volt komoly dolga, de résen kellett lennie. Soron kívül Kétmilliós kárt okozott egy 16 éves fiatal a Határ úti metróállomásnál

A következő 20 perc is hasonló mederben telt, az angolok próbáltak türelmesek lenni, de csak nehezen találtak rést a magyar pajzson, ami az Európa-bajnokság ideje alatt is hatékonyan és jól működött.

A 39. percben Szalai Ádám a 16-os torkában kapott egy csúnya rúgást hátulról, ami miatt egészen kiváló szögből jöhetett egy magyar szabadrúgás, méghozzá szemből. Szoboszlai állt a labda mögé, ami nem volt meglepő, mert ő rendelkezik a legjobb rúgótechnikával, de a lövés elkerülte a kaput.

Fotó Fiola Attila az angol Raheem Sterling és Szoboszlai Dominik b j a labdarúgó világbajnoki selejtezők 4 fordulójában játszott Magyarország Anglia mérkőzésen a Puskás Arénában 2021 szeptember 2 án MTIIllyés Tibor

Cuneyt Cakir játékvezető mindössze két percet hosszabbított, gól nem született, így döntetlennel folytatódhatott a játék. Az 50. percben az addigi legnagyobb helyzetet hozták össze az angolok Kane kiugratását követően, aki ziccerbe került, de Gulácsi nagyot védett, alig pár méterről lőhetett a Tottenham csatára.

Az 55. percben már nem lehetett megállítani a vendégeket, a szélről beadott labdát Sterling üresen tette a hálóba. Grealish hozta helyzetbe Mountot, aki gyorsan kiszúrta Sterlinget középen, onnan pedig már nem volt mit tenni.

Sok idő nem telt el az első gól után, a 63. percben Kane köszönt be, ezúttal Sterling volt az, aki kiszolgált, és öt méterről üresen bólinthatott a kapuba. A 69. percben végleg eldőlt a mérkőzés a Manchester United védőjének találatával egy szögletet követően. A gólpasszt Shaw adta, aki szintén a United játékosa.

Hivatalos: Ronaldóé a 7-es mez

Gulácsi a folytatásban sem unatkozott, a 78. percben megint nagyot kellett hárítania, Kane lövését fogta ki. Szinte fordulásból Sallói lőhetett kapura, nem sok hiányzott a szépítéshez. A 87. percben is született egy gól, de nem magyar oldalról, Rice is eredményes volt, miután Grealish lepasszolta neki a labdát, és szemből tüzelhetett. Gulácsi ugyan még bele tudott kapni, a labda átlépte a vonalat, így nem volt visszaút.

Az első félidőhöz hasonlóan 2 perc volt a ráadás, az eredmény nem változott, 4-0-ra nyertek az angolok. A csoport másik két mérkőzésén Andorra 2-0-ra győzte le San Marinót, míg lengyelek négyet vágtak hazai pályán az albánoknak, és csak egyet kaptak.

A csoportot 12 ponttal az angolok vezetik a 7 pontos lengyelek és Magyarország előtt, majd 6 ponttal Albánia érkezik a 4. helyen. Az utolsó két pozícióban a 3 pontos Andorra és a 0 pontos San Marino szerénykedik.

Szoboszlai Dominik bemutatta a Liverpool új hazai mezét, nagyon trendi lett (videó)

Szoboszlai Dominik is magára húzhatta a Liverpool legújabb hazai mezét, ami az elmúlt évek egyik leglátványosabb tervezése.