Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
355,43 Ft
Euró
396,78 Ft
Font
475,70 Ft
Bitcoin
64,575 $

Szlávik úgy látja, „sikk lett”, és egyre nagyobb igény van az oltásra a fiatalok körében

Emellett Szlávik János azt is kiemelte, hogy a delta vírusvariáns az eddigieknél nagyobb veszélyt jelent a fiatalokra.

...svg content...Fotó: A már felhasznált német-amerikai fejlesztésű Pfizer-BioNTech koronavírus elleni oltóanyag, a Comirnaty-vakcina, a az orosz Szputnyik V koronavírus elleni vakcina és a kínai Sinopharm koronavírus elleni vakcina fiolái a Jósa András Oktatókórházban kialakított oltóponton 2021. augusztus 31-én. MTI/Balázs Attila
Belföld

Takács Petra

Szerkesztő

A koronavírus delta variánsa jobban terjed és nagyobb veszélyt jelent a fiatalokra, mint az eddigi mutánsok – mondta a Dél-pesti Centrumkórház infektológiai osztályának vezető főorvosa szerdán az M1 aktuális csatornán.

Szlávik János hangsúlyozta: a statisztikák alapján inkább járványügyileg, mint klinikailag, de fontos a fiatalok oltása. Hozzátette: míg a korábbi variánsok csak a tünetek megjelenése előtt egy nappal fertőznek, addig a delta variáns már az azt megelőző két napban is.

Elmondta: úgy látja, „sikk lett”, és egyre nagyobb igény van az oltásra a fiatalok körében. A szülőknek a főorvos azt javasolja, ha gyermekük akarja az oltást, akkor is adassák be neki, ha ők maguk nincsenek beoltva.

Tudatta: tíz nagyvárosban emelkedett a szennyvíz koronavírus-koncentrációja, vagyis legalább tíz nagyvárosban az elkövetkező hetekben emelkedni fognak az esetszámok. Egyelőre lassan, de jelenleg is emelkednek a számok, ugyanez történt az előző hullámban, és ezt követően berobbant a járvány – tette hozzá.

Egyre bizalmatlanabbak a magyar fogyasztók

Ha az esetszámok nagyon megemelkednek elképzelhető, hogy újra kell maszkot hordani – mondta a főorvos, hozzátéve, bízik abban, hogy lezárások, bezárások nem lesznek.

Kitért arra is, hogy Izraelből érkezett hírek szerint a három oltással beoltottak között csökkentek az esetszámok, de ez egyelőre nincs bizonyítva. Magyarországon fel lehet venni a harmadik oltást, ami egyértelműen javasolt az időseknek, az immunhiányosoknak, a daganatos betegeknek, a szervátültetetteknek vagy az olyanoknak, akik immunrendszerüket elnyomó gyógyszert szednek – fűzte hozzá Szlávik János.

Forrás: MTI

Kiderült a Michigan-tó fenekén felfedezett furcsa körök rejtélye

Két évbe került, mire végre rájöttek, mi okozhatta a mélyedéseket a tó alján.

Sztárbox: videón Árpa Attila és Bárdosi Sanyi ökölcsatája Koko bíráskodásával

Sokan azt várhatták, hogy Árpa Attila és Bárdosi Sanyi csúnyán egymásnak fognak esni, ami végül ugyan elmaradt, így sem unatkozhattunk.